İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP: "Sınay'ın istifasının reddedilmesi halka karşı saygısızlıktır"

BKP: "Sınay’ın istifasının reddedilmesi halka karşı saygısızlıktır"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, CTP-BG Girne Milletvekili Abbas Sınay'ın istifasını kabul edip etmeme yönünde yapılan meclis oylamasının anti-demokratik bir uygulama olduğunu belirterek, Sn Sınay'ın istifasını reddetmenin hem Sn Sınay'ın hem de halkın iradesine karşı saygısızlık olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 21/10/14 13:26
okuma süresi: 2 dak.
BKP: "Sınay’ın istifasının reddedilmesi halka karşı saygısızlıktır"
A- A A+

Meclis'teki milletvekillerinin sürerdurumdan ve sistemden menfaat sağladıklarını, hem kendi menfaatlarını hem de bir birlerini gözettiklerini belirten Korkmazhan, Sn Sınay'ın istifasının reddedilmesinin ardında yatan nedenin milletvekillerinin menfaatlarının tehlikeye düşmesi olduğunu kaydetti.

"Milletvekillerinin çıkarlarına ters düştüğünde gerekçelerini halk ile paylaşma ihtiyacı duymadan istifa ettiği veya başka bir partiye transfer olduğu. Halkın iradesini pazarlık kozu olarak kullanma imkanı buldukları kokuşmuş bir düzen ile karşı karşıyayız" diyen Korkmazhan, halkın iradesinin milletvekillerince hiçe sayıldığına dikkat çekti.

Sn Sınay istifa gerekçelerini halka açıklamak zorundadır.

Sn Abbas Sınay'ın neden istifa ettiğini ve istifasını partisinin neden kabul etmediğini halka açıklamak zorunda olduğunu kaydeden Abdullah Korkmazhan, "Sn Abbas Sınay, istifasının reddedilmesinin ardından parlamento çalışmalarına geri dönecekmidir? Eğer dönecekse ülke güdemini bu kadar meşkul ettiği için halktan özür dilemelidir. Eğer meclisin isitfasını reddetmesine rağmen çalışmalara katılmayacaksa, maaşını her ay iade etmelidir!" dedi.

Milletvekillerinin ikinci iş yapması yasaklansın.

Milletvekillerinin maaşlarının kamu bütçesinden karşılandığını, dolayısı ile kamuya hizmet etmek zorunda olduklarını, hem milletvekilliği hem de ikinci bir iş yapmalarının kabul edilemez olduğunu kaydeden BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, "Biran önce gereken yasal düzenlemelerin yapılmasını ve milletvekillerinin ikinci iş yapmasının da yasaklanmasını talep ediyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.