İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

'Duvar' isyanı: "Vergilerimiz nereye gidiyor?"

'Duvar' isyanı: "Vergilerimiz nereye gidiyor?"

Hamitköy, Vatan Sokak sakinlerinin 'duvar' mağduriyeti sürüyor. Yağışlı havanın etkisiyle çöken duvar, mahallenin ve bölgedeki evlerin su alıtında kalma riskiyle karşı karşı bırakmıştı. Mahalle sakinleri bu kez devletin duvarına tosladı.

Yayın Tarihi: 21/10/14 13:27
okuma süresi: 2 dak.
'Duvar' isyanı: "Vergilerimiz nereye gidiyor?"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Hasan YIKICI

Bir haftaya aşkın bir süredir duvarın tadilatı ve mahalle sakinlerinin mağduriyetini gidermek için resmi makamlar her hangi bir girişimde bulunmazken, İçişleri Bakanlığı'ndan 'kaynak yok' cevabı geldi.

Kıbrıs Postası'na konuşan mahalle sakini Ötüken Öcal, duvarın tadilatı için resmi kurumlara başvurduğunu fakat olumlu bir şekilde dönüş gelmediğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı'na sıkıntıyı aktaran Öcal, bakanlıktan kendisine 'kaynak yok' cevabı verildiğini belirtti. Öcal, Bakanlık'ın duvarın tadilatı için Bakanlar Kurulu kararının gerek olduğunu kendisine söylediklerini fakat kaynak olmamasından dolayı da konunu Bakanlar Kurulu'na gidemeyeceği cevabını aldığını kaydetti.

Bakanlık yetkililerine "umut var mı" diye soran Öcal, "düşük ihtimal" cevabını aldığını kaydetti.

Neden Bakanlar Kurulu kararı gerektiğini de anlamadığını söyleyen Öcal, resmi kurumların duvarın çöktüğü gün dışında hiçbir açıklamada bulunmadıklarını kaydetti.

Vergilerimiz nereye gidiyor?
Şehircilik ve Planlama dairesinin hesap yaraparak 84 bin tl'ye ihtiyaç olduğunu da belirten Öcal, bunun Kaymakamlığa ve İçişlerine sunulduğunu aktardı. Öcal, "devlet bu parayı ödemekten aciz mi? Bizim ödediğimiz vergiler nereye gidiyor? Turzim fuarında 50 bin pounda stant kuruyorlar. Ama bir duvarı onaramıyorlar" diye isyanını belirtti.

Beldiyeden de kimsenin telefonlarına çıkmadığını söyleyen Öcal, LTB ile Kaymakamlık'ın bu sorunu çözmesi gerektiğini belirtti.

Bir haftadan fazla bir süredir yolun tek şerit olduğunu ve gün geçtikçe de yıkılmakta olduğunu ifade eden Öcal, "En azından gelip derenin yönünü değişitirsinler. Otomatik olarak toprağı da aşındırmaz. Çözüm var ama niyetleri yok" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.