İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

YKP, Abbas Sınay'ın istifasının reddedilmesini değerlendirdi

YKP, Abbas Sınay'ın istifasının reddedilmesini değerlendirdi

YKP Parti Meclisi Alpay Durduran, Abbas Sınay'ın milletvekilliğinden istifa etmesinin meclis tarafından kabül edilmemesini değerlendirdi ve geçmişte içtüzükte yapılan düzenlemeleri hatırlattı. Durduran'ın değerlendirmesi şöyle:

Yayın Tarihi: 22/10/14 08:47
okuma süresi: 3 dak.
YKP, Abbas Sınay'ın istifasının reddedilmesini değerlendirdi
A- A A+

Meclis istifa eden bir milletvekilinin istifasını kabul etmedi ve iktidar vekillerinin istifayı reddetmesi ve muhalif vekillerden UBP'lilerin çekimser kalması ile 40 oyla istifası reddedilmiş oldu.

TDP istifanın kabulü oyu kullandı.

1976 ve 1985 yılının içtüzüğüne göre ilgili madde şöyle diyordu.

Bir milletvekili, Cumhuriyet Meclisi Milletvekilliğinden çekildiğini Başkanlığa yazılı olarak bildirdiği takdirde, çekilme isteminin gerçekliği Başkanlık Divanınca saptandıktan sonra çekilme istemi sunuşlar arasında Genel Kurulun bilgisine getirilir; böylelikle çekilme kesinleşmiş olur.

Ancak şimdiki meclise gelinceye kadar vekiller reform(!) çalışmaları çerçevesinde maddeyi değiştirdiler ve genel kurulun onayına sunulması usulünü getirdiler. Bunu beceren milletvekillerinin ne yaptıkları bugünkü skandallarla ortaya çıkmış bulunmaktadır.

Şimdi halkımız ana muhalefet UBP'nin hangi sinsi amaçlarla istifayı kabul etmediğini konuşmaktadır.

İlk tepki bir meclis dışı muhalefet partisinden geldi ve reddedenleri menfaat sağlamak ve birbirlerinin çıkarlarını gözetmekle suçladı.

Bir kişinin istifası kendi iradesidir. İstifa eden birisinden göreve devamını hangi meslek ve görevlerde emretme yetkisinin olduğu bilinmektedir. Böyle bir yetki faşizmi ve polis devletini anımsatır. Onun için 1974'den sonra tartışılmış ve meclis önüne getirilen tasarılarda böyle bir yetkiyi ya reddetmiş ya da sınırlamaya gitmiştir.

Ne yazık ki zaman içinde demokratikleşme iddialarıyla Meclis İçtüzük'ü değiştirilmiş ve milletvekilinin iradesine zincir vurulmuştur.

Artık bir milletvekili meclise devam etmemek gibi bir suç işleyip ceza olarak atılmayı sağlamakla karşı karşıya bırakılmıştır.

Ülkenin neden ve kimlerin elinde bu hallere düştüğü bu örnekle de ortaya çıkmıştır.

Milletvekili olan insanlarını böyle bir kafa yapısıyla hazırlanmış bir yasayı okumadan ve anlamadan geçirmeleri korkutucudur. Üstelik bu Belediyede de görülmüş ve istifaları onaylayacak bir meclis kalmadı diye istifa etmiş ve görev yapmamaya başlamış bir meclis ortada kalakalmıştı.

Yazıklar olsun!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.