İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Dinçyürek: "Üniversitelerin bilgi ve birikimlerinden de yararlanacağız"

Dinçyürek: "Üniversitelerin bilgi ve birikimlerinden de yararlanacağız"

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek,yapacakları çalışmalarda toplumun tüm katmanlarını ile birlikte ülkenin lokomotifi konumundaki üniversitelerle yakın işbirlikleri kuracaklarını söyledi ve çevresel sorunlarda ortak hassasiyete dayalı güçbirliği yaratacaklarını vurguladı.

Yayın Tarihi: 22/10/14 09:59
okuma süresi: 3 dak.
Dinçyürek: "Üniversitelerin bilgi ve birikimlerinden de yararlanacağız"
A- A A+

Bakan Dinçyürek, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) KKTC Yerleşkesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya'yı kabul etti.

Dinçyürek kabuldeki konuşmasında, İTÜ'nün, uzun bir geçmişi olduğunu vurgulayarak,Üniversitenin ülkede bir kampüsü olması ve kampüsü uluslararası öğrenci pörtföyüyle birleştirme hedefinin, özelde Gazimağusa genelde ise ülkenin hem kültürel hem de sosyal yaşımana büyük katkıları olacağını belirtti.

Başka bir ülkede üniversite kampüsü kurmanın mutlaka zorluklar içerdiğini ifade eden Dinçyürek,o ülkenin yasal mevzuatları, çevresel koşulları ve tarihi dokusu gibi unsurların bir yerde harmanlanarak bir ürün ortaya çıktığını söyledi.

Hükümet edenler olarak kendilerine düşen görevin kampüsü yeniden yaratma adına ellerinden gelen her türlü desteği seferber etmek olduğunu belirten Dinçyürek: "Sizlerin varlığı, adanın eğitim adası olma yolundaki vizyonuna büyük katkı sağlamaktadır.Bunun bilinci içerisindeyiz" dedi.

Bakan Dinçyürek, hem İTÜ hem de KKTC'de bulunan bütün üniversitelerle bir çok konuda işbirliği içerisinde ortak projeler üreterek zaman zaman bilgi birikimleri paylaşacaklarını belirterek, bu kapsamda, ilerleyen günlerde İTÜ ile ortak çalışma alanları oluşturabilme konusunda kampüsü ziyaret edeceklerini söyledi.

Dinçyürek şöyle devam etti:

"Çevre geleceğe bırakacağımız en önemli mirastır. Ne bir birey, ne de bir kurumun tekelindedir. Çevre evrensel bir değerdir. Sınır tanımaksızın her kesimle işbirliği yapmak arzusundayız. Üniversiteler bir çok konuda ülkelerde lokomotif konumdadır.Üniversitelerin bilgi birikimi ve dinamizmi bizler için değerlidir.Ülkede yer alan üniversitelerimiz tıpkı sivil toplum örgütleri gibi bizim her zaman birlikte hareket edeceğimiz kurumlar olacaktır. Bizler ortak akıl ve projelerle çevresel sorunların çözümünde, katılımcılık ve ortak duyarlılıkla birlikte güçbirliği yaratarak hareket edeceğiz"

İTÜ KKTC Yerleşkesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya da kabuldeki konuşmasında Bakan Dinçyürek'e yeni görevinde başarılar dileyerek,ziyaret vesilesiyle kampüsün geldiği nokta konusunda bilgi vermek istediklerini söyledi.

Kahya, kampüs olarak şu ana kadar gelinen durumun tatmin edici olduğunu ama kendilerinin hızlarını artırarak daha da büyümek arzusunda olduklarını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.