İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ'de 'Azerbaycan Bağımsızlık Günü' kutlandı

UKÜ'de 'Azerbaycan Bağımsızlık Günü' kutlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)'nde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler birbirinden renkli aktivitelerle "23. Azerbaycan Bağımsızlık Günü"nü kutladı.

Yayın Tarihi: 22/10/14 10:39
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ'de 'Azerbaycan Bağımsızlık Günü' kutlandı
A- A A+

Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi tarafından stant alanında düzenlenen etkinlik Azerbaycan Milli Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Adalıer yaptığı açış konuşmasında Azerbaycanlı öğrencileri kutlayarak şunları söyledi: "Azerbaycan, KKTC ve Türkiye kardeş ülkelerdir. Sizin tarihiniz bizim de tarihimizdir. Kardeş ülkelerin öğrencileri olarak, bugüne kadar yaptığınız gibi birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalar yapmak durumundasınız."

Bağımsızlık Günü kutlamalarında açış konuşmasının ardından Azerbaycanlı öğrencilerin ülke tarihleri ile ilgili konuşmaları yer aldı. Etkinliğe Azerbaycanlı öğrencilerin yanı sıra Kuzey Kıbrıs, Türkiye, Lübnan ve İran gibi daha birçok ülkeden öğrenciler de katıldı. Düzenlenen etkinlik Azerbaycanlı öğrencilerin folklorik kıyafetleriyle ülkelerine özgü sergiledikleri danslarıyla devam etti ve gecenin sonunda Azerbaycan bayrağı motifli pastanın kesilmesi ile son buldu.

Azerbaycan Bağımsızlık Günü kutlamalarına katılan ve UKÜ'ye dünyanın birçok farklı ülkesinden öğrenim görmek için gelen uluslararası öğrenciler Azerbaycanlı arkadaşlarıyla birlikte eğlenerek dostluk mesajı verdi:

Ahmet Hastürk (Türkiye)

"Azerbaycan ve Türkiye iki kardeş ülkedir. UKÜ'de Azeri arkadaşlarımla birlikte eğitim görmekten çok memnunum. Onların tarihleri, kültürleri hakkında edindiğimiz bilgilerle geleceğe daha donanımlı gençler olarak hazırlanıyoruz."

Mehras Hojjat (İran)

"UKÜ'ye gelmeden önce hiç Azeri arkadaşım yoktu. Azerbaycan tarihi hakkında da çok bilgiye sahip değildim ama bu ve buna benzer etkinlikler sayesinde hem arkadaşlarımızın kültürünü hem de bugüne kadar yaşanan acılarla ilgili bilgiler ediniyoruz. Tüm Azeri arkadaşlarımı kutlar, teşekkür ederim."

Khode Rajaj (Lübnan)

"Daha önce Azerbaycan hakkında bilmediklerimi ya da yanlış bildiklerimi bu etkinlik ve arkadaşlarım sayesinde öğrendim. İlk defa Azerbaycan geleneksel dans gösterisini canlı izleme fırsatı buldum. Azerbaycan kültürü ve tarihi herkesin bilmesi gereken tarihlerden bir tanesi. Arkadaşlarımı kutlarım."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.