İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP: "Hükümet programı değil, ekonomik paket uygulanıyor"

BKP: "Hükümet programı değil, ekonomik paket uygulanıyor"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, CTP-BG/DP-UG hükümetinin halka söz verdiği hükümet programını değil UBP hükümeti döneminde AKP hükümeti ile imzalanan dayatma ekonomik paketi uyguladığını belirtti.

Yayın Tarihi: 22/10/14 11:37
okuma süresi: 2 dak.
BKP: "Hükümet programı değil, ekonomik paket uygulanıyor"
A- A A+

CTP-BG/DP-UG hükümetinin, bir önceki UBP hükümetinin kabul ettiği dayatma ekonomik paketi revize edeceğine dair halka söz vermesine rağmen adım adım hayata geçirdiğine dikkat çeken İzzet İzcan, "Tüm sektörlerin içinde bulunduğu ekonomik kriz, özelleştirmeleri öngören, halkın vergi yükünü arttıran, işsizliği ve yoksulluğu derinleştiren, tasarruf adı altında kamuya ve üretime yönelik harcamaları kısıtlayan ekonomik paketten kaynaklanmaktadır" dedi.

CTP-BG/DP-UG hükümeti halk yararına değil, partilileri yararına hareket ediyor.

Dayatma ekonomik paketi ve AK Parti'nin her istediğini adım adım hayata geçiren CTP-BG/DP-UG hükümetinin, bunun karşılığında kendisine sunulan hükümet olanaklarını kullandığını ve partililerini ihya ettiğini kaydeden BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, "Eğitime ve sağlığa bütçede kaynak yok diyorlar. Ancak müdür ve müşavir adı altında kamuya istihdam ettikleri parti militanlarını finanse etmeye kaynak ayırabiliyorlar. Asgari ücrete artış yapmıyorlar. Ancak yandaşları olan şirketlerin milyonlarca TL vergi borçlarını siliyor ve milletvekili maaşlarına 500 TL artış yapabiliyorlar. Tüccarın her dediğini ikiletmiyorlar, üreticiyi ve hayvancıyı ise kaderine terk ediyorlar" dedi.

CTP-BG/DP-UG hükümetinin işçi ve çalışanlara düşman gözü ile baktığını, halka yönelik harcamaları ise ekonomik külfet olarak gördüğünü kaydeden İzzet İzcan, "Tasarruf adı altında halktan kesilen her bir kuruş, vergi borcu silinen yandaş şirketlerin, milletvekili, bakan, müdür ve müsteşarların cebine girmektedir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.