İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"KKTC Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasa Tasarısı" oybirliğiyle onaylandı

"KKTC Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasa Tasarısı" oybirliğiyle onaylandı

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasa Tasarısını (İvedi)" oybirliğiyle onayladı.

Yayın Tarihi: 22/10/14 15:11
okuma süresi: 2 dak.
"KKTC Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasa Tasarısı" oybirliğiyle onaylandı
A- A A+

Meclis'ten verilen bilgiye göre, komite bugün CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür başkanlığında toplandı ve tasarıyı görüşüp, onayladı.

Komite çalışması, Özgür'ün yanı sıra, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, DP-UG Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, DP-UG Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu, CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ ve CTP-BG Girne Milletvekili Ömer S. Kalyoncu'nun katılımlarıyla gerçekleşti.

Tasarı, "Ülke ekonomisinin gerekli kıldığı para ve kredi politikaları çerçevesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Banka Kartları ve Kredi Kartlarının çıkarılması, kullanılmasına ilişkin usul ve esaslar, üye işyeri ile yapılacak olan anlaşmaların şekil ve usul esaslarının, mevcut verilmiş olan banka kartları ve kredi kartlarına yeni getirilmiş olan kuralların ne şekilde uygulanacağının, kredi kartlarının gecikme faiz oranları ve akdi faiz oranlarının Merkez Bankası tarafından ne şekilde belirleneceğinin düzenlenmesi" amacını taşıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.