İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

KTSO 6 firmayla Yöresel Ürünler Fuarı'nda

KTSO 6 firmayla Yöresel Ürünler Fuarı'nda

Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) bugün Antalya EXPO Center'da kapılarını 5. Kez açtı. Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) 6 üretici üyesiyle fuarda ilk kez yer aldı.

Yayın Tarihi: 22/10/14 18:18
okuma süresi: 4 dak.
KTSO 6 firmayla Yöresel Ürünler Fuarı'nda
A- A A+

Fuarda, 62 il ve KKTC'den 325 katılımcı, ürünlerini 113 stantta sergiliyor. Fuarın açılışına ve düzenlenecek "hellim" konulu panele katılmak üzere KTSO Başkanı Ali Çıralı ve Hellim Denetleme Kurulu Uzmanı Kemal Öztürk de Antalya'ya geldi. Fuar 22-26 Ekim tarihleri arasında saat 10.00-20.30 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

YÖREX kapsamında 23 Ekim Perşembe günü "Yerel Kalkınmanın anahtarı: Yöresel Ürünler Paneli" düzenlenecek. Panelde, Başkan Ali Çıralı: "Hellim Peyniri Coğrafi İşaret Tescil Süreci", Kemal Öztürk ise, "Hellim Peyniri Coğrafi İşaret Tescili uygulamaları" sunumlarını yapacak.

KTSO şemsiye standı altında yer alan firmalarımız fuar süresince; bal, macun çeşitleri, hellim ve kahve ikramında bulunacak.

YÖREX: "Yöresel Ürünler Fuarı, üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen bir organizasyon."

Fuara, 90 metrekarelik KTSO şemsiye standı altında katılan firmalar şöyle: "Alp Enterprises Ltd.(Sultan Kahve), Akgöl Sütçülük Gıda & Paketleme San. Ltd., Gülgün Süt Mamulleri Ltd., Kudret Balcı, Koop Süt ve Vento Tradig Ltd. (Girne Con Kahve).

Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ile düzenlediği 5'inciYöresel Ürünler Fuarı'nın (YÖREX), Anadolu'nun her yöresinin birbirinden değerli ürünleri için farkındalık yarattığını ifade eden ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, geçmiş beş yılın tecrübesiyle daha yoğun bir katılımla gerçekleştirdikleri fuara 100 bin ziyaretçi beklediklerini ifade etti.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nın temel amaçları şöyle açıklandı:

"Yöresel ürünlerin ticarileşme süreçlerini desteklemek, yöresel ürünlerde markalaşmayı sağlamak, yöresel ürünlerin katma değerini arttırmak, yöresel ürünleri üreten işletmelerin ekonomik kapasitelerini geliştirmek, yöresel ürünleri kamuoyuna mal etmek, yöresel ürünlerimizin, iç pazarda baskınlık kuran ithal ürünler arasında eriyip gitmesine engel olmak, yerel pazarlarda sıkışıp kalmış yöresel ürünlerimizin, daha geniş pazarlarda değer bulmasına yardımcı olmak, yöresinin adını almış ve bu özelliği ile tescillenmiş ürünlerin ulusal ve küresel pazarlardaki değerini artırmak, yöresinin adını almış, ancak tescillenmemiş ürünleri, coğrafi işaretler başta olmak üzere benzeri belgelendirmeler ile tescillenmesini teşvik etmek, oda ve borsalarımızın yöresel ürünlerini ulusal ve küresel pazarlarda tanıtma konusunda öncü kurum olma özelliklerini pekiştirmek, oda ve borsalarımızı yöresel ürünlerinin ticarileştirilmesi konusunda birbirleriyle kaynaştırmak, iletişimlerini geliştirmek ve ortaklaşa çalışmalarına zemin hazırlamak, yöresel ürünlerin odağında yöresel değerlerin ve kültürel unsurlarımızın fuar süresince etkileşimini ve paylaşımını sağlamak, yöresel ürünlerin ticari değerlerini ve hacmini yükselterek, yöredeki istihdamı geliştirmek ve tersine göçü arttırmak, YÖREXYöresel Ürünler Fuarı'nın ulusal ve küresel düzeyde devamlılığını sağlamak"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.