İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Arabacıoğlu: "Ülkedeki açmazın sebebi siyasiler"

Arabacıoğlu: "Ülkedeki açmazın sebebi siyasiler"

DP-UG Milletvekili Arabacıoğlu, ülkede yaşanan açmazın sebebinin siyasiler olduğu özeleştirisinde bulundu

Yayın Tarihi: 23/10/14 10:41
okuma süresi: 5 dak.
Arabacıoğlu: "Ülkedeki açmazın sebebi siyasiler"
A- A A+

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, Meclis'te CTP Milletvekili Abbas Sınay'ın istifasına ret kararı verilmesinin yanlış olduğunu belirtti. Arabacıoğlu, gündemle ilgili yorumlarda da bulundu. Vekillerin parlamentoya halk tarafından seçildiğini belirten Arabacıoğlu, "Vatandaşın seçip de parlamentoya gönderen bir vekili parlamentonun oylaması bana göre etik değildir. Seçmen belirlemiştir. Bu ya işleme girecektir ya da oylamaya tabii tutulmayacaktır. Gelmezse devamsızlıktan yapılması gereken neyse Meclis gereğini yapar. Vatandaşın parlamentoya göndermiş olduğu vekilin, parlamento tarafından oylanması kadar garip bir şey yok" dedi. Tüm kurumlarda ve sistemlerde bir tıkanıklık olduğunu vurgulayan Arabacıoğlu, bu tıkanıklığın sorumlusunun da siyasiler olduğunu itiraf etti. İstifa ettiği Eğitim Bakanlığı'nda bakanlığın yöneten değil yönetilen konuma geldiğini söyleyen Arabacıoğlu, bakanlıkların yürütmenin başı olmasına rağmen iş yapamaz konumda olduğunu vurguladı.

"PARTİYE DEĞİL ÜLKEYE HİZMET"

Kısa bir süre önce DP-UG tarafından Tiyatrolar Müdürlüğü'ne atanan şahsın atamasının toplumda siyasete olan güveni azalttığını belirten Arabacıoğlu, gerekli araştırmanın yapılmadığının görüldüğünü ifade etti. Ülkenin en büyük sorunlarından birinin de müşavirler konusu olduğunu vurgulayan Arabacıoğlu, müşavirliğin kaldırılmasının şart olduğunu ifade etti. Müşavirlerin partilerine değil ülkelere hizmet etmeleri gerektiğini belirten Arabacıoğlu, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili görüşlerini de söyledi. Arabacıoğlu, Demokrat Parti tabanı içerisinde bazı kesimlerin Cumhurbaşkanı Eroğlu'na yönelik tepkisi olduğunu söyledi.

"ÇIKMAZIN SEBEBİ SİYASİLERDİR"

ADA TV'de Gözde Bekir'in sorularını yanıtlayan DP-UG Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu'nun sözlerinden öne çıkan detaylar şu şekilde; "Bugünkü içinde bulunduğumuz çıkmazın sebebi siyasilerdir. Yapılan politikalar, kişilere yönelik icraatlar bu hale getirdi ülkeyi. Hala daha bu yanlışlar devam ediyor."

"SEÇMENİN SİYASETÇİDEN BEKLENTİSİ"

"Mentalite değişmedikten sonra ne seçim yapılırsa yapılsın bir değişiklik olacağına inanmıyorum. Seçmenin de siyasetçiden beklentisinin değişmesi gerekir. Biz bakanlıktayken kişisel beklentiler vardı. Talepler hep kişisel beklentiler doğrultusundaydı. Bu beklentiler mesai saatindeki zamanın tümünü alırdı. O saatler içerisinde randevularla sürekli temasta olduğumuz için normal işlemimizi yapamazdık."

"ATAMALARDA HATA VAR"

"Atamalar yapılırken kişinin bir araştırmasının yapılması gerekir. Bu araştırılmadı, araştırılmadığı için de sorunlu bir atama gerçekleşti. Biz atamalarda polis ve sağlık raporu istiyoruz. Bu tür kurallar varken üçlü kararname ile atanacak olan kişinin araştırmasının da yapılması gerekirdi. Ciddi bir hata var."

"MÜŞAVİRLİK KALKMALI"

"Müşavirliğin kalkması gerekir. Bir siyasi partiden bir bakan geldiği zaman o konuda uzman olan kişileri ataması en doğal hakkı olduğuna inanıyorum ben. Okullar açılmadan önce bütün daire müdürlerini topladım. Kitap basımlarında sıkıntı olup olmadığını sordum. 15 gün sonra sorun oluştu. Bunların rutin olarak daire müdürü tarafından denetlenmesi gerekir. Bunu bakana ileten kişilerin de kendilerinin olması gerekir."

"UBP'DE İKİLEM"

"Cumhurbaşkanlığına aday olmayı düşünmüyorum. Partiden talep gelebilir ama ikna edileceğimi zannetmiyorum aday olmayacağım. Türkiye'de ortak aday çıktı. Ortak aday çıktığı zaman Recep bey birinci turda seçildi. Her parti kendi adayını çıkarmış olsaydı Türkiye'deki seçimlerde Recep bey birinci turda seçilemeyebilirdi. Ortak aday zaman zaman ortada kalan adaydır. Şimdi geçmişte DP, UBP'nin çıkarmış olduğu Derviş beye destek verdi. O zamanki durumla bu zamanki durumda bir fark vardır. O zaman UBP'de bir ikilem yaşanmamıştı. Bu ikilemin yaşanmasında UBP, Derviş beyi de sorumlu tutuyor."

Nupelda Karabuğday - StarKıbrıs

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.