İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

OERO trading LTD'de, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenlendi

OERO trading LTD’de, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenlendi

OERO TRADING LTD'de iş sağlığı güvenliği ve ergonomi eğitimi düzenlendi. Eğitime ofis çalışanları başta olmak üzere yöneticiler ve çok sayıda çalışan katıldı. İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi (İSGÜM LTD.) adına İSG Uzmanı Umut KURŞUN , OERO TRADING çalışanlarına iş güvenliği ve ERGONOMİ konusunda bilgiler aktardı.

Yayın Tarihi: 23/10/14 12:26
okuma süresi: 3 dak.
OERO trading LTD’de, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenlendi
A- A A+

Eğitimde , ergonomi konusunda yönetici ve çalışanlara bilgilendirmede bulundu. Ergonominin ne olduğu ve iş yaşamındaki öneminden bahsedilen eğitimde İSG Uzmanı Umut KURŞUN ; Ergonominin amacının, kaza ve yaralanmaları önlemek, yorgunluğu ve insan vücudunun aşırı kullanımını, işe devamsızlığı, zaman kaybını, kaza ve rahatsızlıklara bağlı tazminatları en alt düzeye indirmek, verimliliği, kaliteyi, güvenliği, konforu ve üretkenliği en üst düzeye çıkarmak olduğunu ve önemli olan hususun, iş kazalarının küçük veya büyük olmasının değil, insan sağlığının olduğunu vurguladı. Bu nedenle ofisler de iş sağlığı ve güvenliği önlemleri bakımından incelenmelidir diye belirtti.

İş yaşamında verimliliğin, işin yapıldığı ortamın özellikleriyle de yakından ilgili olduğunu vurgulayan İSG Uzmanı Umut KURŞUN, ergonomi eğitimi sayesinde ofis içi duruş bozukluklarının ve dolayısıyla bu türlü mesleki hastalıkların önüne geçilebileceğinin altını çizdi.

Yasal olarak iş güvenliği ve eğitimlerinin her personele verilmesi gerektiğini söyleyen OERO TRADING LTD Muhasebe Finans Müdürü Erhan ÖZBERKMAN; "Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı başlattık,yasaya göre risk değerlendirme raporumuzu hazırladık, İSG kurulumuzu oluşturduk , aylık olarak kurulumuzla çalışmalaramıza devam ediyoruz. Bugün burada İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ YASASI'nın bize vermiş olduğu talimat doğrultusunda çalışanlarımıza iş güvenliği eğitimi de veriyoruz. İSGÜM LTD bize eğitim verilmesi ve RİSK DEĞERLENDİRME RAPORU hazırlanması noktasında yardımcı oldu. OERO TRADING LTD , ofis çalışanı kadrosundaki arkadaşlarımız başta olmak üzere öncelikle ilk olarak Temel İş Sağlığı Güvenliği Eğitimlerimizden sonra ERGONOMİ eğitimini de onlara vermeyi uygun gördük. İlerleyen zaman içerisinde tüm personelimizin tamamına bu eğitimleri vereceğiz" dedi.

Eğitim hakkında bilgi veren, İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi (İSGÜM LTD) adına İSG Uzmanı Umut KURŞUN 35/2008 sayılı 'İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ' kapsamında şirketlere risk analizi hizmeti ve iş sağlığı güvenliği eğitimlerini veriyoruz , bu yasaya göre, dört kişi ve üzeri çalışanı olan tüm kamu ve özel kuruluşlarda, işverenler, iş yerlerindeki faaliyetlerin doğasını dikkate alarak işin, iş yerindeki çalışma ortamını ve çalışma koşullarının neden olabileceği tehlikeleri ve riskleri yeterli şekilde ve sistematik olarak analiz etmeli ve bunu bir rapor halinde iş yerinde muhafaza etmeli ve denetimlerini sağlamalı , ayrıca ''İşyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve sürdürebilmesi için işveren ,her çalışanın çalıştığı yere ve yaptığı özel , bilgi ve talimatları da içeren İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ almasını sağlamak zorundadır " diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.