İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP: "Dağ fare doğurdu"

BKP: "Dağ fare doğurdu"

Birleşik Kıbrıs Partisi Gençlik Meclisi Başkanı Barış Hacışevki yaptığı yazılı açıklamada, Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi'ni değerlendirerek, "Dağ fare doğurdu" dedi.

Yayın Tarihi: 23/10/14 13:14
okuma süresi: 2 dak.
BKP: "Dağ fare doğurdu"
A- A A+

Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi ile askerlik süresinin kısaltılması, şartların iyileştirilmesi ve Vicdani Ret hakkının tanınması beklentisi içerisinde olduklarını, bu yönde meclis komitesi çalışmalarına da katılarak katkı koymaya çalıştıklarını belirten Hacışevki, "Ne yazık CTP-BG/DP-UG hükümeti gençlerin tüm beklentilerini boşa çıkarmış ve umutlarını kırmıştır" dedi.

Meclis'e sunulan Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi'nin özlü hiçbir değişikliği ve iyileştirmeyi öngörmediğini kaydeden Barış Hacışevki, "Anlaşılan bu kadar zamandır gençlerin gözü boyandı ve toplum ile de dalga geçildi" dedi.

CTP-BG/DP-UG hükümetinin her konuda olduğu gibi zorunlu askerlik konusundada basiretsizliğini ortaya koyduğuna dikkat çeken Hacışevki, "BKP Gençlik Meclisi, diğer gençlik örgütleri ile birlikte askerlik süresinin kısaltılması, şartların iyileştirilmesi, vicdani ret hakkının tanınması ve nihai olarak zorunlu askerliğin kaldırılması için mücadeleye devam edecektir" dedi.

Hiç kimsenin askeri olmak zorunda değiliz.

Zorunlu askerliğin kapitalist, militarist sistemin bir dayatması ve temel bir insan hakkı ihlali olduğunu vurgulayan Hacışevki, zorunlu askerliğin dayatılarak gençleri nefretin hâkim olduğu çatışmacı bir yaşama zorladığını kaydetti.

Hiç kimsenin askeri olmak zorunda olmadıklarını, Kıbrıs'ın tüm asker, üs ve silahlardan arındırılarak, birleşik ve bağımsız federasyon temelinde bir barış adasına dönüştürülmesi kararlılığını yineleyen Barış Hacışevki, gençlerin savaşacakları değil, üzerinde insanca yaşayacakları bir vatan istediklerini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.