İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Oğuz: "Gıda güvenliği laboratuarı hala faaliyete geçemedi"

Oğuz: "Gıda güvenliği laboratuarı hala faaliyete geçemedi"

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda milletvekilleri güncel konuşmalarıyla çeşitli konuları gündeme getirmeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 23/10/14 15:08
okuma süresi: 2 dak.
Oğuz: "Gıda güvenliği laboratuarı hala faaliyete geçemedi"
A- A A+

UBP Milletvekili Dursun Oğuz konuşmasında, Gıda ve Yem Yasası'na değindi. Oğuz, "Gıda güvenliği insan sağlığı diyoruz ama yasa yapmak önemli değil, önemli olan tüzüklerin geçirilmesi, gerekli alt yapının oluşturulmasıdır" dedi.

Oğuz, ülkede GDO'lu gıdaları tespit edecek bir cihazın olmamasını eleştirdi; cihazla ilgili iptal edilen ihaledeki son durum konusunda Meclis Başkanı Sibel Siber'den bilgi istedi.

Oğuz, Sanayi Odası'nın hellim konusunda milletvekillerine gönderdiği bir mektubu da okuyarak, ülkedeki küçükbaş hayvan sayısının artırılması gerektiğini savundu.

Tarım Bakanlığı'nın küçükbaş hayvancılık konusunda ev ödevini yapmadığını söyleyen Dursun Oğuz, "Bu ülkede ürün çeşitliliği şarttır, üretilen sütün eritilmesi gerekiyor ama bakanlık uyumaya devam ediyor" diye konuştu.

Dursun Oğuz, Gıda Güvenliği Laboratuarı'nın da hala faaliyete geçemediğini söyleyerek, hükümeti ve ilgili bakanlığı "becerisizlikle" suçladı.

Hayvan hastalıkları konusuna da değinen Oğuz, "Sayın Bakan Genel Tarım Sigortası'nın kapsamını değiştirmek için ne yaptı? Üreticiyi doğal afetlerden korumak için neler yapılıyor, ne gibi önlemler alınıyor?" diye sordu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.