İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Angolemli kırsal kesim sorunlarını anlattı

Angolemli kırsal kesim sorunlarını anlattı

TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli "kırsal kesimin sorunları" konulu konuşmasında, toplantıda çok az sayıda milletvekili bulunmasını eleştirdi ve konuşma tutanaklarının ilgili bakanlara gönderilmesini istedi.

Yayın Tarihi: 23/10/14 15:09
okuma süresi: 3 dak.
Angolemli kırsal kesim sorunlarını anlattı
A- A A+

Angolemli, üçlü kararnameyle yapılan atamaları eleştirdi.

Alçak orman arazilerine otel yapılabilmesi için özel tüzük yapıldığını ama köylerdeki sorunların sürdüğünü; birçok köyde insanların ellerinde tapu bulunmadığını kaydeden Angolemli, "İlgili bakan Topçuköy'e, Mehmetçik'e, Karpaz'a gitsin ve 2003'te yürürlüğe giren Alçak Orman Arazisi Yasası'nın uygulanmamasından dolayı ordaki insanlarımızın çektiklerini görsün" dedi.

Bu köylerdeki insanların teşvik alamadığını, Genel Tarım Sigortasından yararlanamadığını ifade eden Angolemli, insanların mağduriyetlerinin giderilmesini ve tapularının verilmesini istedi.

Angolemli, Beyarmudu'nda "Rum Yönetimi, İngiliz Üsleri ve KKTC" idarelerinin yetkili olduğunu belirterek, bu bölgedeki arazilerin nasıl kiralandığını sordu.

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, verimin artması için bazı ürünlerin dönüşümlü ekilmesi gerektiğini belirterek "Ancak bu bilimsel olgu bizim ülkede uygulanamıyor. Tarlalarını değişmek isteyen iki arkadaş bunu yaparsa teşvikten yararlanamaz, uğradıkları zararları Tarım Sigortası'ndan alamıyorlar. İlgili bakanlıklar bu sorunu ivedilikle çözmeli" dedi.

Kira kimin adınaysa onun teşvikten yararlanabildiğini kaydeden Angolemli, hali arazilerin de teşvikten yararlanamadığını belirtti.

Hüseyin Angolemli, tarım olmazsa halkın da olamayacağını, üretmeyen toplumların var olamayacağını vurgulayarak, üretimdeki sorunlar çözümlenmeden hiçbir yere varılamayacağını söyledi.

Tapu alamayan yabancıların yaşadığı zorluklara değinen ve birçok yabancının KKTC aleyhine sosyal medyada kampanyalar başlattığını kaydeden Angolemli, alçak orman arazilerine yapılan konutların tapu alamadığını ve insanların mağdur olduğunu anlattı.

Angolemli, bu konularda Meclis'in bir karar alması halinde destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.