İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Yakın Doğu Enstitüsü'nde "Mısır'da Müslüman Kardeşler ve Siyaset" tartışılacak

Yakın Doğu Enstitüsü’nde "Mısır’da Müslüman Kardeşler ve Siyaset" tartışılacak

Yakın Doğu Enstitüsü "Ortadoğu'da Din Ve Siyaset" Sertifika Programında Bu Haftanın Konuşmacısı Prof.Dr. Fulya Atacan olacak.

Yayın Tarihi: 23/10/14 15:26
okuma süresi: 3 dak.
Yakın Doğu Enstitüsü’nde "Mısır’da Müslüman Kardeşler ve Siyaset" tartışılacak
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi, Yakın Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen "Ortadoğu'da Din ve Siyaset" Sertifika Programının ikinci haftasında "Mısır'da Müslüman Kardeşler ve Siyaset" tartışılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya gore, Sertifika Programının ikinci haftasında Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya Atacan Mısır'ın siyasi ve sosyo-ekonomik yapılanması içinde Müslüman kardeşlerin tarihsel arkaplanını, yerini, yükselişini ve dönüşümünü anlatacak. Prof. Dr. Atacan 1982 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde 1984 yılında yüksek eğitimini yaptı. "Sosyal Değişme ve Tarikat, Cerrahi Tarikat" başlıklı tez çalışmasıyla 1989 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora çalışmalarını tamamladı. University of Utrecht, University of Bergen, University of Louvain la Neuve gibi Avrupa'nın farklı üniversitelerinde çeşitli akademik görevlerde bulunan ve halen Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Fulya Atacan Mısır tarihi ve siyasi yapısı üzerine Türkiye'de en saygın uzmanlardan biri olarak kabul edilmektedir.

Toplamda altı hafta sürecek ve ikinci ders haftasının 25 Ekim'de Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 4'te saat 10.00'da başlayacak olan "Orta Doğu'da Din ve Siyaset" sertifika programı ve diğer kısa dönemli eğitim programları hakkında bilgi ve programlara kayıt için www.neu.edu.tr web sayfasından, nei@neu.edu.tr e-posta adresinden, Yakın Doğu Enstitüsü facebook beğeni sayfasından, 223 64 64 (dahili 532) ve 0533 829 97 36 telefonlardan alınabilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.