İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Denktaş: "Hangi hukuk rektör budur diyebilir?

Denktaş: "Hangi hukuk rektör budur diyebilir?

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, DAÜ'de rektör seçimi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. "Rektörün görevi uzatılmadı. Görevi uzatılmayan bir rektör var diye üniversitenin geleceği kararacak görüşünü kabul etmek mümkün değil" diyen Denktaş, hukuksal süreç sonrası Abdullah Öztoprak'ın görevine dönemeyeceğini dile getirdi. Öztoprak'ın görev süresinin dolduğuna işaret eden Denktaş, "süresini tamamladı ve gitti. Hangi hukuk rektör budur diyebilir? Yok böyle birşey" şeklinde konuştu.

Yayın Tarihi: 23/10/14 17:22
okuma süresi: 3 dak.
Denktaş: "Hangi hukuk rektör budur diyebilir?
A- A A+
Başbakan Yardımcısı Denktaş, Cumhuriyet Meclisi'nde DAÜ'de rektör seçiminin gündeme taşınması üzerine, değerlendirmede bulunarak, özerk ve demokratik üniversite anlayışı gereği, tüm kademelerdeki seçimlerin tamamen demokratik olması gerektiğini, bu noktada kırılmalar yaşandığını dile getirdi.

"Paydaşlar baskı altında"

Devlet üniversitesi imkanlarının, kendi yerini korumak için nasıl kullanıldığının önemli olduğunu söyleyen Denktaş, üniversite içindeki paydaşların baskı altına alındığını ve çalışanlara "bu rektör giderse, hepimiz istifa etmek zorundayız" denerek baskı yapıldığını kaydetti. Denktaş, "Rektörün görevi uzatılmadı. Görevi uzatılmayan bir rektör var diye üniversitenin geleceği kararacak görüşünü kabul etmek mümkün değil" dedi.

"Yok böyle bir şey"

Hukuksal süreç sonrası Abdullah Öztoprak'ın görevine dönemeyeceğini dile getiren Denktaş, Öztoprak'ın görev süresinin dolduğuna işaret ederek " süresini tamamladı ve gitti. Hangi hukuk rektör budur deyebilir? Yok böyle birşey" dedi.

Öztoprak'ın yerine yine bir akadamiseyen atandığını hatırlatan Denktaş, "Ya Ahmet, ya da hiçkimse" görüşünün kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Münhal ilan edildiğinde dışardan da kişilerin başvuru yapacağını ve bunlar içinden en iyisinin seçilebileceğini anlatan Denktaş, "Ya bu ya hiç" baskısının kabul edilebilir olmadığını belirtti.

"UBP'yi elini DAÜ'den çekmeye çağırıyorum"

Hükümetin siyaseten DAÜ'ye el atma niyeti olmadığını, bu konudaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Denktaş, üniversitede kaos çıkarmak için uğraş veren kesimler olduğunu anlattı.

UBP'yi elini DAÜ'den çekmeye çağıran Denktaş, rektör değişince oluşan DAÜ'deki iktidar değişikliğinin UBP'yi rahatsız ettiğinin görüldüğünü ancak böyle bir düşüncenin kabul edilebilir olmadığını kaydetti.

Kimin işe alınması ya da istifa etmesi yönünde herhangi bir baskıları olmadığının altını çizen Denktaş, "Gelin DAÜ'yü elbirliğiyle hakikaten demokratik bir hale getirelim" dedi.

Denktaş, DAÜ'nün siyaseten kullanılmasına izin vermeyeceğini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.