İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Denktaş: "Masadan kalktıysa, bedelini ödeyerek geri dönmesi gerekir"

Denktaş: "Masadan kalktıysa, bedelini ödeyerek geri dönmesi gerekir"

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş da, Meclis Platformu ile Eroğlu arasında gerçekleşen görüşmede son gelişmelerin değerlendirildiğini, görüşlerin sunulduğunu, bunların Cumhurbaşkanlığı tarafından değerlendirileceğini belirtti. Ortada, masayı terk eden bir görüşmeci bulunduğunu kaydeden Denktaş, Türk tarafının tavrının da müzakere masasına dönüşünü yapıcı bir yaklaşımla bekleme yönünde olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 23/10/14 18:49
okuma süresi: 2 dak.
Denktaş: "Masadan kalktıysa, bedelini ödeyerek geri dönmesi gerekir"
A- A A+

Bu görüşe katılmasalar da şimdilik desteklerinin devam edeceğini ifade eden Denktaş, uluslararası camianın da "masadan kalkan tarafın masaya, Kıbrıs Türk tarafından taviz elde ederek dönemeyeceğini" bilmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Meclis Platformu görüşmesinin ardından basına açıklamalarda bulunan Denktaş, böyle bir taviz verme niyetinde olmadıklarını ancak yapıcı öneriler sunduklarını ifade ederek, Anastasiades'in, bahaneler göstererek masadan kalkarken Kıbrıslı Türkleri değil, Türkiye'yi muhatap kabul etme anlayışının kabul edilebilir olmadığını vurguladı.

"Masadan kalktıysa, bunun da bedelini ödeyerek geri dönmesi gerekir" diyen Denktaş, masadan kalkmanın bir hak olduğunu, ancak masadan iki taraflı kalkılması halinde bunun iki tarafın da işine gelmeyeceğine dikkat çekti.

Davutoğlu'nun açıklamalarının da çok net olduğunu ifade eden Denktaş, iki tarafın ortak olarak geleceğe yönelik hareket etmesi durumunda bunu Türkiye'nin destekleyeceğini ancak Rum tarafının "Kıbrıs benimdir, bu gerçeği kabul etmeyen azınlık Müslüman grupla da görüşmelere devam edelim, evrimleştirerek Kıbrıs Cumhuriyetinin adını da 'Federal' koyalım, sonra nasıl olsa demokratik yolla değiştirerek, Kıbrıs'ın bütününe sahip çıkarız" düşüncesinde olduğunu kaydetti.

Denktaş, bunun böyle olmayacağının açık olduğunu, ortaklık için hareket etmeyeceklerse bunun artık ortaya çıkarılması ve iki ayrı devlet olarak devam etmelerinin gündeme gelmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Denktaş, bunun artık Türkiye Başbakanı tarafından da açıkça ifade edildiğini ifade etti.

Denktaş, bu sesin Rum tarafı ve uluslararası camia tarafından doğru duyulması ve değerlendirilmesini istedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.