İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özyiğit: "Bir an önce görüşme masası yeniden tesis edilmeli"

Özyiğit: "Bir an önce görüşme masası yeniden tesis edilmeli"

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, Kıbrıs etrafında bulunan gaz ve petrolün Kıbrıs sorununun çözümüne bir ivme katacağının düşünüldüğünü ancak tam tersine, ülke etrafında gerginliği tırmandırdığını ve bir çatışma ortamına doğru götürdüğünü savunarak, TDP olarak bu son gelinen aşamadan büyük rahatsızlık duyduklarını vurguladı. Özyiğit, bir an önce görüşme masasının yeniden tesis edilmesi ve bütün sorunlarla birlikte gaz ve petrol konusunun da masada görüşülmesi gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 23/10/14 18:55
okuma süresi: 2 dak.
Özyiğit: "Bir an önce görüşme masası yeniden tesis edilmeli"
A- A A+

Kıbrıs'ta bulunan gazların sevki ve iki halk tarafından nasıl paylaşılacağı konuları henüz belirlenmemişken, yeni bir parselde paralel gaz araması yapılmasıyla gerginliğin tırmandırıldığını ifade eden Özyiğit, savaş gemilerinin de bölgeye gitmesiyle Rum liderin müzakere masasını terk ettiğini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Meclis Platformu görüşmesinin ardından basına açıklamada bulunan Özyiğit, buna bakılınca, müzakere masasının tesis edilmesi için eş zamanlı hareketlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Özyiğit, TDP olarak Cumhurbaşkanı ile görüşmede, "Bu gerginliğin düşürülmesi için bütün aramaların durması, eş zamanlı olarak gemilerin çekilmesi ve Rum liderin masaya dönmesi" konusunda görüş belirttiklerini vurguladı.

Bu adımların süratle atılması ve bu görüşme masasının yeniden tesis edilmesi gerektiğini belirten Özyiğit, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın, "iki lider ve siyasi partilerin de katılacağı bir yuvarlak masa toplantısı yapalım" şeklindeki önerisini desteklediklerini söyledi.

Özyiğit, kendileri için öncelikli olanın, müzakere masasının süratle yeniden tesisi olduğunu belirterek, "Kıbrıs Türk halkının görüşmeler dışında başka yollara ihtiyacı yoktur. Kıbrıs Türkü'nün bu görüşmelerle özlü görüşmelerle, al-ver süreciyle yeniden uluslararası hukukun içine girecek bir anlaşma yapmaktan başka seçeneği yoktur. Çünkü 40 yıldır devam eden süreç, bizi maalesef bir yere götüremedi, Kıbrıslı Türkler hala daha uluslararası topluluğun içindeki hak ettiği yeri alamadı. Bunun tek yolu görüşmeler ve varılacak uzlaşmadır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.