İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

'Bulut'a öfke büyüyor! Bulutzedeler konuştu!

'Bulut'a öfke büyüyor! Bulutzedeler konuştu!

Kıbrıs Postası'na konuşan Bulutzedeler, yaşadıkları mağduriyetleri anlatarak Temel Bulut'a olan öfkelerini "tam anlamıyla dolandırıldık" diyerek dile getirdiler…

Yayın Tarihi: 24/10/14 08:23
okuma süresi: 6 dak.
'Bulut'a öfke büyüyor! Bulutzedeler konuştu!
A- A A+
Evleri bitirilen ve diğerlerine göre biraz daha şanslı olan zedeler evlerinde elektrik ve suyun olmadığından yakınırken, bugüne dek evleri çoktan bitmiş olması gereken zedeler ise "evlerini teslim alamamaktan" dert yandı.

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Bulut İnşaat'ın 2013 sonu teslim olmak üzere 2 ayrı kampanya ile satışını yaptığı Evviva Lavinium sitesinde ev sahibi olmak için para ödeyen, ancak devamlı yalan beyanlar ile oyalanan, hakları gasp edilen hak sahipleri Kıbrıs Postası'na konuştu. Mağduriyetlerini öfke ve gözyaşı içinde anlatan zedeler, "dolandırıldık" dedi.

Mağdurlar dolandırıldıklarını belirttiler

Evviva Lavinium sitesinde ev sahibi olmak için para ödeyen Bulutzedelerin Anı firma tarafından değişik mağduriyetleri bulunuyor. Dolandırıldıklarını belirten mağdurlar, geçtiğimiz gün gerçekleşen toplantıda Temel Bulut'a isyan ederek öfke püskürtürken, diğer yandan gözyaşları döküp umutlarını yitirdiklerini dile getirdiler.

Komisyon kurulacak

Geçtiğimiz gün Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliğinde Başkan Cafer Gürcafer aracılığı ile ilk defa bir araya gelen mağdurlar komisyon kurmayı kararlaştırarak, hukuki yoldan hak arayacak. Ana tema olarak mağdurların mağduriyetlerini gidermek adına, kendi aralarından 8-10 kişilik bir komisyon kurulunun toplanarak, hem mevcut tabloyu ortaya sermek, hem de hukuki yollardan toplu olarak hak aramak yolunda toplanan mağdurlar sorunlarına çare aramak için söz aldı.

Avukat Şahap Tokatlı: "İnsanlar ciddiyetin farkında değil"

Avukat Şahap Tokatlı, İnsanların hala daha bu işin tam olarak ciddiyetinin farkına varmadığını belirterek, "Mağdurların bir kısmının sözleşmelerinin pullanmış değil, yasal haklarını aramaya başladıklarında ilk bakılan nokta da sözleşmelerin pullanmış olmaması önlerine engel olarak çıkabilir. Bunun yanında pullanmış sözleşmelerde de tapuya yatırılmayanlar var.

Mağdurlardan bir tanesi de benim müvekkilimdir. 31 Aralık 2013'de teslim almamız gereken evin bugün inşaatı bile başlamamıştır. Müvekkilim ev için 27 bin poundluk bir ödeme yapmış olmasına rağmen bırakın evi teslim almayı, inşaatına bile başlanmayan bir evle karşı karşıyadır. Biz ara emri almak için başvurumuzu yaptık, diğer mağdurlarında hızlı bir şekilde hareket edip sözleşmelerinin müteahhit tarafından yerine getirilmesi gerekli yollara başvurmak ve sözleşmelerin müteahhitte riayet etmesi halinde yasal haklarını araması gerektiği inancındayım. Aksi halde şirketin burada bulunan mallarının tüketilmiş veya bloke edilmesi halinde yapılabilecekler akademik kalmaktan öteye gidemeyecektir. Vatandaş okyanusta dümeni kırılmış gemi gibi meçhule doğru yelken açmış tam yol gidiyor" dedi

Mağdurlar ne dedi?

Sılay Kızılkonak: "Ev hala daha iskelet halinde"

"İlk etapta 2013 Aralık'ta, ardından bu süre 3 ay daha uzatılarak 2014 Mart'ta anahtar teslim alacağımız söylendi. Fakat 2014 Ekim ayına geldiğimiz halde hala bugün anahtar teslim alamadık. Anahtar teslimini geçtim evlerin sadece iskeleti yapıldı, duvarları bile yok.

Evlere 18 Bin Sterlin peşinat, toplamda da bugüne kadar 25 bin 200 Sterlin bir para verdim. Anlaşmamıza göre Mart'tan sonra evi her teslim almadığımız ay için Bulut İnşaat bize 300 Sterlin ödeyecekti, fakat kendisine ulaşamıyoruz aradığımızda telefonlara çıkmıyor ve geri dönmüyor"

***

Erhan Özgenç: "Elektrik yok"

"Anahtar teslim aldık fakat tapu ve elektrik problemi yaşıyoruz. Anahtarı aldığımızda 3 haftada elektrik problemi çözülecekti ama halen bugün daha elektriğimiz yok."

***

Gülden Altınoğlu: "Haziran'da bitecekti"

"Parasını ödediğimiz ev halen daha inşaat halindedir. Haziran-Temmuz ayı gibi tamamen bitmiş olarak teslim edilmesi gerekirken evimiz yarım inşaat halinde duruyor.

Daha sonra Eylülde bitirilecek dendi fakat halen daha aynı şekilde, üstüne bir tuğla bile konmadan duruyor. Evlerimize 31 bin verdik, 31 bin de bitinde verecektik."

***

Fatma Doğru: "Ev kirası ve Kredi ödüyorum"

"2013'de teslim edilmesi gereken evlerimiz teslim edilmedi. Her aradığımızda 3 ay daha diyerek bugüne kadar geldi. Ben kirada oturuyorum, bir taraftan da evi almak için bankadan çektiğim krediyi ödüyorum.

Sırf Kıbrıs'ta bir ev sahibi olabilmek için Türkiye'deki evimi sattım ve o parayı da eve yatırdım. Bugüne dek taksitlerle 23 bin Sterlin ödedik."

***

Ceyda Arap: "Elektrik ve suyumuz yok"

"Bulut İnşaat'dan evi ilk aldığımızda yarım inşaatı, bütün parayı bitmiş eve geçmek için verdik. Fakat evlerde ne elektrik, ne su var. 2013 Aralıkta su ve elektriğe kavuşacağımız söylendiği halde 2014 Aralığa geliyoruz hala daha elektriksiz ve susuzuz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.