İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Çıralı: "Coğrafi tescile rağmen Türkiye'de 70 yakın firma hellim ismini kullanıyor"

Çıralı: "Coğrafi tescile rağmen Türkiye'de 70 yakın firma hellim ismini kullanıyor"

Antalya'da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) kapsamında 23 Ekim Perşembe günü "Yerel Kalkınmanın anahtarı: Yöresel Ürünler Paneli" düzenlendi.

Yayın Tarihi: 24/10/14 09:10
okuma süresi: 2 dak.
Çıralı: "Coğrafi tescile rağmen Türkiye'de 70 yakın firma hellim ismini kullanıyor"
A- A A+

Panelde, Başkan Ali Çıralı: "Hellim Peyniri Coğrafi İşaret Tescil Süreci", Kemal Öztürk ise, "Hellim Peyniri Coğrafi İşaret Tescili uygulamaları" sunumlarını gerçekleştirdi.

KTSO Başkanı Ali Çıralı panelde yaptığı sunumda, hellimin coğrafi tescilinde yaşanan sürece ilişkin gelişmeleri anlattı. Türkiye'deki coğrafi tescil çalışmalarından farklı olarak hellimin coğrafi tescilinde, Kıbrıs'ın iki bölgeli yönetiminden ve hellimin ortak kültürel ürün oluşundan kaynaklanan sorunları ve bu konuda yapılan girişimleri anlattı.

Başkan Ali Çıralı, coğrafi tescilin önce KKTC'de daha sonra da Türkiye'de Patent Enstitüsü tarafından yapıldığını anlatarak, "Hellim coğrafi tescili Türkiye'de gerçekleşmiştir. Tescil sahibi de odamızdır. Fakat maalesef Türkiye'de 70'in üzerinde imalatçı 'Hellim' adı altında üretim yapmaktadır. Bu üretimden vazgeçilmesi için gerekli uyarıları defalarca yaptık ve zamanı tanıdık. TOBB'a da bu konu hakkındaki rahatsızlığımızı ilettik" dedi.

Ali Çıralı, paneldeki sunumunun sonunda, tescilli bir ürün olan hellimin Türkiye'de üretiminin sürmesi durumunda hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

Başkan Ali Çıralı'nın ardından Hellim Denetleme Kurulu Uzmanı Kemal Öztürk "Hellim Peyniri Coğrafi İşaret Tescil Uygulamaları" konulu sunumunu yaptı.

Kemal Öztürk, ağırlıklı olarak teknik ve denetleme uygulamaları hakkında detaylı bilgi vererek, hellim üreticilerinin coğrafi tescil şartları uyarınca üretim aşamaları, denetleme ve raporlama süreçlerini anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.