İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akansoy: "Sondaj çalışmasına karşılık verilmesi gerginlik yarattı"

Akansoy: "Sondaj çalışmasına karşılık verilmesi gerginlik yarattı"

CTP-BG Mağusa Milletvekili Asım Akansoy, Türkiye'nin, Kıbrıslı Rumların sondaj çalışmasına gözdağı vererek, Barbaros gemisiyle karşılık vermesinin ortamı gerdiğini söyledi. Akansoy, "yanlışa yanlışla karşılık verildi, diplomatik yollarla karşılık verilmeliydi. Kıbrıs bu gerilimin içinde yer almamalıydı" dedi.

Yayın Tarihi: 24/10/14 10:30
okuma süresi: 3 dak.
Akansoy: "Sondaj çalışmasına karşılık verilmesi gerginlik yarattı"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz Abidin

CTP-BG Mağusa Milletvekili Asım Akansoy, Kıbrıs müzakere sürecini ve gelinen son durumu Kıbrıs Postası'na değerlendirdi.

Kıbrıs müzakere sürecinin zaman zaman kopmasına pek çok kez rastlanıldığını belirterek, Kıbrıs'ın kendi başına hukuki bir stratejisi olan bir ada olduğunu söyledi. Her bir sürecin uluslar arası ve iç bağlamda kendi içinde bir statüko yarattığını ifade eden Akansoy, tek koşulun masa ve müzakere süreci olduğunu belirtti. Uyumsuz güç dengeleri olduğunu söyleyen Akansoy, var olan sorunun federal sorun bağlamında BM parametreleri çerçevesinde Kıbrıs'ta çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

Akansoy: "Yanlışa yanlışla karşılık verildi"

Doğalgaz konusunda Kıbrıslı Rumların sondaj çalışması yapabileceği, kaynak değerlendirme sürecinde hak sahibi olduğunun söylenmekte olduğunu belirten Akansoy, yanlış yapıldığı öngörülen çalışmalara bir gözdağı verircesine Türkiye'nin Barbaros gemisiyle karşılık vermesinin ortamı gerdiğini söyledi. Yanlışa yanlışla karşılık vermemek gerektiğini belirten Asım Akansoy, adada gergin bir ortam yaratıldığına dikkat çekti.

"En büyük zarafeti Kıbrıslı Türkler gösterdi"

Akansoy, Kıbrıs'ın bir tür savaş alanına dönen Ortadoğu'nun içinde yer almaması gerektiğini belirterek, doğalgaz konusunun gerilimi artıran bir konu olduğunu söyledi.

"Diplomatik yollarla engellenmeliydi"

Akansoy, Kıbrıs Türk liderliğin, sorumluluğu masada sağlamak değil, masanın canlı tutulmasını sağlayacak dengeyi de tutması gerektiğini belirtti. Rum tarafına masadan kaçma imkânı tanındığını söyleyen Akansoy, yaşanan bu gerilimin diplomatik yollarla engellenmeye çalışılması gerektiğini belirtti.

"Davutoğlu gerilimi daha da artırdı"

TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayı da değerlendiren Akansoy, gerilimin ortasında BM parametrelerinin dışında bir söylemle gerilimi daha da artırdığını ve bunun sürecin lehine bir yaklaşım olmadığını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.