İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Gürcafer: "Sektöre yönelik iyileştirmeler gündemde"

Gürcafer: "Sektöre yönelik iyileştirmeler gündemde"

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Gürcafer, özelde sektör yatırımcısına genelde sektörün tümüne yönelik iyileştirme tedbirlerinin hayata geçirilmesi yönünde hükümet ve paydaşlar nezdinde ciddi adımların atıldığını bildirdi.

Yayın Tarihi: 24/10/14 12:15
okuma süresi: 4 dak.
Gürcafer: "Sektöre yönelik iyileştirmeler gündemde"
A- A A+

KTİMB Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde üyelere yönelik ilk kitle toplantısını dün akşam Lefkoşa Eziç Restoran'da gerçekleştirdi. Lefkoşa üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Birlik Başkanı Cafer Gürcafer, sıkıntılarla dolu bir yılı geride bırakmadan, gerek sektöre emek veren müteahhit camiasının gerekse sektör paydaşlarının yaşadıkları sorunları bire bir tespit etmek bu arada üyeler arasındaki sosyal dayanışmayı da artırmak amacıyla genişletilmiş kitle toplantıları düzenleme kararı aldıklarını anlattı. Lefkoşa'nın ardından yarın Girne'de Cuma gün de Mağusa'da üyelerle bir araya geleceklerini söyleyen Gürcafer, güç birliğinin yaşanan sorunların aşılmasında en önemli faktör olduğunu, bu dayanışmayı daha sık birlikteliğin artırabileceğini ifade ederek, bu amaçla yeni binanın üst katını üyelerin sosyal amaçlı kullanımına yönelik restore etme yönünde proje bazlı çalışma başlattıklarını açıkladı.

Yaşanan sıkıntılara değinirken, geçmiş ihale tüzüğünün müteahhidi zararına iş yapmaya sürüklediğini anımsatan Gürcafer, sergiledikleri kararlı tutum sonucunda bugün daha adaletli bir ihale sistemine geçildiğini, halen meclis gündeminde olan tasarı ile de AB normlarına uygun ve "gerçek anlamda karlılığa yönelik projeler hayata geçirileceğine inandığını kaydetti. Gürcafer sözlerini şöyle sürdürdü: " hedefimiz 6 ay içerisinde bu tasarıyla birlikte müteahhidin yaşam kaynağı olan ihale sistemine çağdaşlık, şeffaflık kazandırmaktır. Yeni yasa ile üniversiteler, belediyeler, kamu kurumları düzgün, ödenekleri ayrılan ihale açabilecek. Bizler de ayni şekilde düzgün hesaplı kitaplı tekliflerle ihalelere girebileceğiz" şeklinde konuştu.

Finansal Kaynak Sorununa Çözüm

Üyelerin bugün için en önemli sorunlarının başında kaynak yetersizliği geldiğini, hükümetlerin birçok sektöre hibe destek kredisi verdiği ortamda müteahhitlik sektörüne böyle bir olanak tanınmadığını anlatan Gürcafer, bu sorunun dayanışma bilinci ve kooperatif anlayışı ile oluşturulacak bir banka ile aşılabileceğini, bunun için kolların sıvandığını, kaynağını da yaratarak müteahhide destek olacak kendi bankasını yakın zamanda hayata geçirebilmek için var güçleriyle çalıştıklarını bu konuda mevcut hükümetten destek sözü aldıklarını da vurguladı.

KTİMB Başkanı Gürcafer sözlerinin devamında sektörle ilgili iyileştirmeleri şöyle sıraladı:

" Sektöre girişi zorlaştıracak yasal düzenlemelerin yapılması, Şehir Planlama Dairesi ile yaşanan sorunları asgariye indirmek için Birlik Merkezi'nde buradaki bürokrasiyi kısaltmaya yönelik ayrı birim oluşturulması, AB ile ihaleler konusunda da üyeye uzman desteği sağlayacak bir hizmet biriminin oluşturulması, Veri Bankası oluşturularak sektöre yönelik her adımın kayıt altında tutulması, Çalışma Hayatına yönelik yoğun bürokrasiden üyeyi kurtaracak değişikliklerin ilgili bakanlıkla tespit edilerek yıl sonundan önce hayata geçirilmesi"

Gürcafer, müteahittlerin yüksek motivasyon ve sağladıkları birlikten doğan pozitif enerji ile birçok kurum ve sektöre örnek olduklarını anımsatarak bu dayanışmanın artarak sürdürülmesini istedi.

Gürcafer'in konuşmasının ardından söz alan üyeler yaşadıkları sorunları dile getirerek bunlara hükümet ve ilgili birimler nezdinde girişim yapılarak süratle çözüm bulunması yönünde görüş belirttiler.

Cafer Gürcafer

K.T.İnşaat Müteahhitleri Birliği(a)

(Başkan)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.