İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP: "Meclis'teki partiler AK Parti'nin peşinden sürükleniyorlar"

BKP: "Meclis'teki partiler AKP’nin peşinden sürükleniyorlar"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin AK Parti'nin bilinçli bir şekilde tırmandırdığı gerginlik politikasının peşinden sürüklendiklerini ve koro halinde hareket ederek ortamı daha da gerecek söylemlerde bulunduklarını vurguladı.

Yayın Tarihi: 24/10/14 14:42
okuma süresi: 2 dak.
BKP: "Meclis'teki partiler AKP’nin peşinden sürükleniyorlar"
A- A A+

"İçinde bulunduğumuz kriz ortamında tüm taraflar daha soğuk kanlı ve sorumlu davranmalıdır" diyen İzzet İzcan, "Her iki taraftaki çözüm karşıtları yangına benzinle gitmekte ve tamamen bir çıkmaz oluşturmaya çalışmaktadırlar. Böylesi bir ortamda çözüm ve barış istediğini söyleyen kesimlerin görevi statükocuların peşinden sürüklenmek değil, yangını söndürmektir" dedi.


Çözüm isteyen tüm kesimler kriz ortamından çıkmaya odaklanmalı.

Kıbrıs Rum tarafının müzakerelerden çekilmesinin ve görüşmelerin berhava edilmesinin sorumlusu savaş gemileri ve uçaklarını Kıbrıs açıklarına göndererek gerginlik siyasetini ileriye taşıyan AK Parti hükümetidir" diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, müzakere masasından ayrılan Sn Anastasiadis'in de en az Türkiye'nin gerginlik politikası kadar hatalı olduğunu kaydetti.

Gelinen aşamada çözüm isteyen tüm kesimlerin içinde bulunulan kriz ortamından biran önce çıkmaya odaklanması gerektiğinin altını çizen İzcan, "Krizden çıkış yolu açık ve nettir. Türkiye, biran önce savaş gemilerini Kıbrıs açıklarından geri çekmeli, ardından Sn Anastasiadis müzakere masasına geri dönmelidir. Güven arttırıcı önlemler yeniden başlayacak kapsamlı çözüm süreci ile paralel bir şekilde adım adım hayata geçirilmelidir" dedi ve tarafları yapıcı ve soğukkanlı olmaya çağırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.