İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Gardiyanlar Birliği: "Olayların gerçeklik payı yok"

Gardiyanlar Birliği: "Olayların gerçeklik payı yok"

Kıbrıs Türk Gardiyanlar Birliği, Merkezi Cezaevi'nde gerçekleşen olaylar ile ilgili basın açıklaması yayımladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 25/10/14 09:27
okuma süresi: 2 dak.
Gardiyanlar Birliği: "Olayların gerçeklik payı yok"
A- A A+

Dün, birçok basın organında Merkezi Cezaevi'nde bir mahkumun gardiyanlar tarafından feci şekilde darp edildiği yönünde haberler çıkmıştır. Bu haberler, söz konusu mahkumun yakınlarının iddialarıdır ve hiçbir gerçeklik payı yoktur. Bu yapılan haberlerin içinde en vahimi de Kıbrıs Gazetesi'nde yayınlanan haberdir. Haberi yapan muhabir söz konusu iddiaları araştırma ihtiyacı duymadan mahkum yakınlarının ağzından çıktığı gibi yayınlamış hatta bazı arkadaşlarımızın isimlerini açık bir şekilde yazıp, sosyal ve ailevi yaşantılarını zora sokmuştur. Bu sorumsuz davranışın nelere mal olacağını düşünemeyen muhabir arkadaşımıza tavsiyemiz habercilik ilkeleri gereği iddiaların gerçekliğini araştırıp haklarında kanıtlanmamış suçlamalar olan kişilerin açık isimlerini yazmaması yönündedir. Diğer taraftan söz konusu mahkum yakınları, basın ve sosyal paylaşım siteleri yoluyla çalışma arkadaşlarımıza tehditler savurmuşlardır. Bu tehdit için yasal işlemler başlatılmıştır.

Herkes bilsin ki biz büyük bir aileyiz ve hiç kimsenin bize zarar vermesine müsaade etmeyiz.

Hüseyin Şen

K.T. Gardiyanlar Birliği Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.