İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Hizmet-Sen: "Yabancı işçi çalışanlarına hükümet sahip çıksın"

Hizmet-Sen: "Yabancı işçi çalışanlarına hükümet sahip çıksın"

Hizmet-Sen, yabancı uyruklu işçiler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 25/10/14 10:31
okuma süresi: 2 dak.
Hizmet-Sen: "Yabancı işçi çalışanlarına hükümet sahip çıksın"
A- A A+

Ülkemizde çalışan yabancı işçilerin sorunlarının temelinde özel sektörün aşırı kar hırsı yatmaktadır. Bazı işadamları başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeden iş gücü getirmekte, sigortalarını yatırmadan günde 12 saat çalıştırmaktadır.

Kendi belediyelerimizde sigorta primleri ödenmeden çalıştırılanlar vardır. Hükümet gerek belediye gerekse özel sektör çalışanlarının primlerini yatırıp yatırmadığını bilinçli bir şekilde kontrol etmemektedir.

Çalışma Dairesi Müfettişleri iş yerlerini denetleyip KKTC li ve yabancı işçilerin sıkıntılarını sorunlarını sormamaktadır.

Özel sektörde çalışan işçilerin sendikalaşmalarına patronlar izin vermemektedir. İşçiler çok kötü şartlar altında yasalara aykırı olarak 8 saatten fazla çalıştırılmakta ve ödenek, yıllık ödenekli izin hakları verilmiyor. Bayram ve tatil günleri ya çalıştırılmakta ya da ödenek alamamakta, işçi sağlığı ve iş güvenliği haklarından yoksun olarak çalıştırılmaktadır. Özel sektörde çalışan işçilerin iş güvenlikleri olmadığı için sendikalaşmaları da imkansız dır.

Bakanlığın ve Hükümetin acil bir şekilde özel sektör ve yabancı işçiler için çalışma başlatması, sert önlemler alması, insan hak ve onuruna yakışır şekilde çalışmalarını sağlaması gerekir.

Genel Başkan

Mehmet Bahadır Kurumanastırlı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.