İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Kilercioğlu: "Rumların özür borcu var"

Kilercioğlu: "Rumların özür borcu var"

Eski Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Bakan Orhan Kilercioğlu, 21 Aralık gününün Soykırım Günü olarak ilan edilmesi gerektiğini söyledi

Yayın Tarihi: 26/10/14 10:09
okuma süresi: 5 dak.
Kilercioğlu: "Rumların özür borcu var"
A- A A+

Türklerin İkinci Barış Harekatı'na geçmelerinin sebebi Türk soykırımının devam etmesi olduğunu anlatan, Eski Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Bakan Orhan Kilercioğlu, Rumların bir özür borcu olduğunu söyledi. Rumların, o dönemde adadaki Türk halkını yok etmek için İfestos 74 Planı hazırladığını ve Helen adası kurarak etnik temizlik planladıklarını belirten Kilercioğlu, tüm bunlara rağmen Türklerin kinci bir millet olmadığını ve bu yaşananların nefretini taşımadıklarını aktardı. Müzakerelerin devam etmesi halinde masada aktif bir politika izlenmesi gerektiğine vurgu yapan Kilercioğlu, 21 Aralık gününün de Soykırım Günü ilan edilerek bir soykırım anıtının da dikilmesinin şart olduğunu aktardı.

"İKİNCİ BARIŞ HAREKATI"

Ada TV'de Arslan Mengüç'ün sorularını yanıtlayan Eski Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Bakan Orhan Kilercioğlu'nun sözlerinden öne çıkan çarpıcı detaylar şu şekilde; "Ben Cenevre görüşmelerine katılan biriyim. Barış harekatının birinci safhası tamamlandıktan sonra İkinci harekatın olmasının sebebi, katliamın hala devam ediyor olmasıydı. Haberler geliyordu. Zannetmesinler ki bir yerleri almak için Türk Silahlı Kuvvetleriharekatı gerçekleştirdi. Her Türk'ün evi, hayvanlarına kadar tespit edilmişti, hangi ev basılacak, hangi çukurlar kazılacak belirlenmişti Rumlar tarafından. Kurşuna dizilip dozerlerle atılıyordu insanlar. Ciddi bir soykırım vardı."

"İFESTOS PLANI"

"Çok haksızlıklar olmuştur bu adada. Bizim sorumluluklarımız da vardı. Kıbrıs'ın kendi özgür idaresi olduğunu düşünüyorum. Bazı konularda biz denileni yapmak isterdik ancak burada bağımsız KKTC var. Rauf bey ile ilgili olarak da ben kitabımda da belirttim, kendisinin vasiyeti vardı. Eroğlu kendisini ziyarete hastaneye gittiğinde ona burada bir bağımsız KKTC vardır, bunu unutmayın demiştir. Bunun altında çok şey yatıyor. İfestos74 Planı, Rum Milli Muhafız Ordusu'nun Kıbrıs Türk halkını yok etmek için hazırladığı bir vahşet planıdır. Plan 74 harekatında Rum Milli Muhafız OrdusuKarargahı'nda belgeleriyle geçmiştir. Yunanistan'ın hükümet darbesinden sonra ilan edilen Kıbrıs Helen devletinin adada kontrolü ele geçirmesinin hemen ardından etnik temizlik yapılacak ve soykırım tamamlanacaktır şeklinde bir plandı. Bu belgelerin okunması gerekiyor."

"BİZ KİNCİ BİR MİLLET DEĞİLİZ"

"Oturulan masada bazı konuların gündeme getirilmesi lazım. Aktif bir politika izlenilmesi lazım. Diyorum ki 21 Aralık soykırım günüdür. Bunu bazı milletvekili arkadaşlarımıza da söyleyeceğim ilan edilmesi lazım. EOKA günü nasıl ilan edilmişse 21 Aralık da katliam, soykırım günüdür. İkincisi Rumların özür dilemesi lazım. Onların bir özür borcu var. Biz Türkler intikamcı değiliz. Şahsen bana bir kötülük yapan insanı ben iki saat sonra affederim. Biz böyle bir milletiz. Ve bunu kullanıyorlar. Ben şaşırıyorum bazı şeyleri duyuyorum inanamıyorum. Yunan ve Rum öncelikle masada özür dileyecek. Adaya da soykırım anıtı dikilmesi gerekiyor."

"HARP DEĞİL BU ALÇAKLIK"

"Washington Post Gazetesi'ne göre 21 Aralık olaylarında, Larnaka yakınındaki köyde 25 ile 55 yaşları arasında 14 Türk öldürüldü cesetleri buldozerle bir çukura dolduruldu. Limasol yakınında Türk köyünde 200 kişiden 36'sı öldürülmüştür. Rumlar, tüm Türklerin öldürülmesi yönünde emir aldıklarını söylemiştir. Yine The Sun Gazetesi'ne göre Muratağa Köyü'nün Türk sakinlerinin katledildiğini ve bu katledilen kişilerin çoğunluğunun ihtiyar kadın ve çocuklardan oluştuğunu belirtmiştir. Üniformasız Rumlar tarafından öldürüldüğü ve cesetlerinin de kendilerine kazdırılan ölüm çukurlarına atıldığı yazılmıştır. Bu harp olamaz. Bu olsa olsa alçaklık olur."

Nupelda Karabuğday - Star Kıbrıs

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.