İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Gökşan: "Naimoğluları'nın verdiği rakamlar gerçeği yansıtmıyor"

Gökşan: "Naimoğluları'nın verdiği rakamlar gerçeği yansıtmıyor"

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı'na bağlı Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları'nın basında yer alan hayvan hastalıklarından dolayı 30 bin hayvanın telef olduğu yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 30/10/14 14:47
okuma süresi: 3 dak.
Gökşan: "Naimoğluları'nın verdiği rakamlar gerçeği yansıtmıyor"
A- A A+

Gökşan, ülkemizde şu anda toplam 346 Bin 300 küçükbaş hayvan varlığı bulunduğunu dile getirerek, geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında küçükbaş hayvan varlığında 17 Bin 650'lik bir artış gözlendiğini kaydetti. Gökşan, yaptığı açıklamada Naimoğluları'nın dile getirdiği rakamların çelişkili ve abartılı rakamlar olduğunu dile getirerek Naimoğluları'nı bu rakamları hangi verilere göre ortaya koyduğunu açıklamaya davet etti.

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI GEÇEN YILA ORANLA 17 BİN 650 ARTIŞ GÖSTERDİ

Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan, basında çıkan 30 Bin küçükbaş hayvanın hayvan hastalıklarından dolayı öldüğü yönündeki haberin gerçek rakamlarla bağdaş madığını dile getirerek istatistikler doğrultusunda gerçek rakamları açıkladı. Gökşan, 26.10.2013'te alınan beyanlar doğrultusunda ülkede 233 Bin 400'ü koyun, 95 Bin 350'si keçi olmak üzere toplam 328 Bin 750 küçükbaş hayvan varlığı bulunduğunu dile getirerek, bu rakamın 30.10.2014 tarihi itibarıyla artış gösterdiğini belirtti. Gökşan, koyun varlığının 247 Bin 200'e keçi varlığının 99 Bin 100'e yükseldiği bu yıl içerisinde küçükbaş hayvan varlığının toplamda 346 Bin 300'e yükseldiğini kaydetti. Gökşan, bu rakamlara göre küçükbaş hayvan varlığında toplamda 17 Bin 550 artış olduğunu belirtti. Gökşan, ortaya koyduğu istatistiki rakamlara dayanarak Naimoğluları'nın basında yer alan demecinde dile getirdiği rakamların gerçekle yakından uzaktan alakalı olmadığını vurguladı ve Naimoğluları'ndan bu rakamları neye dayanarak ortaya koyduğunu açıklamasını istedi.

ÜLKEMİZDE TOPLAM 4055 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ÜRETİCİSİ VAR

Müdür Gökşan, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı'nın dile getirdiği üretici sayılarının da doğru olmadığını söyleyerek, Naimoğluları'nın 3 Bin 500 olarak dile getirdiği küçükbaş hayvan üreticisi sayısının gerçekte 4 Bin 55 olduğunu kaydetti. Gökşan, şu an itibarıyla hayvancılıkla uğraşan faal işletme sayısının 4 Bin 623 olduğunu dile getirerek, bunlardan 568'inin büyükbaş hayvan, 3 Bin 462'sinin küçükbaş hayvan, 593'ünün de hem küçükbaş hem büyükbaş hayvancılık yapan işletme olduğunu belirtti. Gökşan, dolayısıyla küçükbaş hayvancılıkla uğraşan işletme sayısının da toplamda 4055 olduğunu söyledi. Büyükbaş hayvancılıkla ilgili rakamlara da değinen Gökşan, ülkemizde toplam 66 Bin 123 büyükbaş hayvan varlığı olduğunu da dile getirdi. Gökşan, geçtiğimiz yıl 62 Bin 100 olan büyükbaş hayvan sayısının ise 4 Bin 023 arttığını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.