İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tarım ve sağlıkta yaşanan sorunlar da Meclis gündemine taşındı

Tarım ve sağlıkta yaşanan sorunlar da Meclis gündemine taşındı

Meclis Genel Kurulu'nda, UBP Milletvekili Dursun Oğuz tarım ile ilgili yaptığı konuşmada, Tarım Bakanı'ndan aspir bitkisiyle ilgili açıklama yapmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 30/10/14 14:47
okuma süresi: 2 dak.
Tarım ve sağlıkta yaşanan sorunlar da Meclis gündemine taşındı
A- A A+

Oğuz, aspir bitkisi ile ilgili prim uygulamasının cazip hale getirilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda daha detaylı bilgi verilmesi gerektiğini kaydetti.

Ülkede arpa, buğday konusunda sıkıntılar yaşandığını dile getiren Oğuz, böyle konularda yapılan çalışmaların önemine değindi.

Oğuz, ülkeye sertifikalı ürün getirilmediğini de savunarak, Tarım Bakanı'nı "bir ziraat mühendisi olarak bu konulara dikkat etmeye" çağırdı. Şu anda ülkede her şeyde bir soru işareti olduğunu ileri süren Oğuz, yapılan yanlışların düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

"Ülkeye hala daha sertifikasız tohum getiriliyor" diyen Oğuz, ilgili bakanlığın, yapılan tarım çalıştayı ile ilgili de halen daha bir rapor yayınlanmamış olmasını eleştirdi.

Sürekli "para yok, çaresiziz" ifadelerini kullanan hükümet yetkililerinin istifa etmesi gerektiğini dile getiren Oğuz, "siz 'para yok, çaresizim' diyorsunuz…çare yok sonuç yok …bırakın o zaman belki başkaları gelir yapar…" ifadelerini kullandı.

SENNAROĞLU

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ise, eleştirileri yanıtlamak için söz alarak, düne bakıp bugünle mukayese edilmesi gerektiğini söyledi.

Yüzyılın kuraklığının yaşandığını dile getiren Sennaroğlu, yapılan eleştirilerin gerçekçi olmasını talep etti.

Sertifikalı tohumla diğer tohumlar arasında çok büyük maddi fark olduğunu söyleyen Sennaroğlu, başka alternatifin olmadığını kaydetti.

Tohumculuk yasası ile ilgili çalışmaların yapıldığını da anlatan Sennaroğlu, yasanın yakında Meclis gündemine getirileceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.