İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

İrfan Günsel Cenevre'de Birleşmiş Milletler Merkezi'ni ziyaret etti

İrfan Günsel Cenevre'de Birleşmiş Milletler Merkezi'ni ziyaret etti

Birleşmiş Milletler'in Avrupa'daki merkezine ev sahipliği yapan ve ayrıca Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yanısıra, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin mekezinin de yer aldığı sviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Doç. Dr. İrfan S. Günsel Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği ile KKTC temsilciliği'ni ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 30/10/14 17:51
okuma süresi: 4 dak.
İrfan Günsel Cenevre'de Birleşmiş Milletler Merkezi'ni ziyaret etti
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi, Kıbrıs (Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Cenevre Kalite Zirvesi'ne katılmak üzere İsviçre'de bulunan YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel'in Birleşmiş Milletler Merkezi'nde TC Büyükelçisi ve Daimi Temsilcisi Mehmet Ferden Çarıkçı ile KKTC Temsilcisi Ayda Soylu'yu ziyaret ettiği bildirildi.

Büyükelçi Çarıkçı; YDÜ'nün KKTC adına aldığı Uluslararası başarıları taktir ediyoruz...

Pek çok uluslararası kuruluşa ev sahipliği yapmakta olan Cenevre'nin, yaklaşık yüz yıldır çoktaraflı diplomasinin hayat bulduğu en önemli mecralardan biri olduğunu söyleyen Büyükelçi Çarıkçı "171 devletin mukim daimi temsilcileriyle yerinde temsil edildiği Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi başta olmak üzere, İsviçre'de 35 uluslararası kuruluş faaliyet gösteriyor. Bu kuruluşların 30'unun yerleşik olduğu Cenevre'de, ayrıca 250'ye yakın sivil toplum kuruluşunun temsilciliği yer alıyor. Bu özellikleriyle Cenevre, güncel konularda kararların alındığı ve gelişmelerin nabzının tutulduğu etkili bir uluslararası merkez olma işlevini uzun yıllardır sürdürüyor. Sizleri Cenevre'de ve uluslararası platforumlarda ülkenizin tanıtımı için sürdürdüğünüz faaliyetlerinizden ötürü kutluyorum. KKTC adına aldığınız Uluslararası başarıları taktir ediyor ve hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Soylu; YDÜ, Kıbrıs Türk Halkı'nın haklı davasının Dünya'ya duyurulmasında büyük hizmet veriyor..

KKTC Cenevre Temsilcisi Ayda Soylu da ziyarette yaptığı konuşmada YDÜ'nün yıllardır göstermekte olduğu uluslar arası başarıların KKTC'nin temsilcileri ve vatandaşları olarak kendilerini gururlandırdığını yineleyerek ülkemizdeki ilk üniversite hastanesi olan YDÜ Hastanesi'nin uluslararası platforumlarda sürdürdüğü ve devletimizin sesini duyurduğu, bayrağımızı dalgalandırdığı çalışmalarıyla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

YDÜ Hastanesi'ne Cenevre'de Avrupa Kalite ve Ticari Prestij Altın Ödülü verildi...

Paris merkezli Otherways Uluslararası Araştırma ve Danışma Kuruluşu tarafından düzenlenen uluslararası ödül törenine katılmak ve YDÜ Hastanesi'ne verilen Avrupa Kalite ve Ticari Prestij Altın Ödülü'nü almak üzere Cenevre'de bulunduklarını anlatan Doç. Dr. İrfan S. Günsel "TC, KKTC birlikteliği ülkemizin uluslararası platforumlardaki temsiliyetini güçlendirmekte ve sesimizin Dünya'da daha güçlü yankılanmasına vesile olmaktadır. Bu kapsamda bizlere verdiğiniz destekten ötürü ülkemiz ve Türkiyemizin siz kıymetli temsilcilerine Yakın halkımız ve Doğu Üniversitesi adına teşekkür ediyoruz" dedi.

İ. Günsel; Ödüller eğitim, sağlık ve turizm alanlarındaki işbirliklerinin kıtalara genişlemesine olanak yaratıyor…

İ. Günsel ziyarette yaptığı konuşmasında ayrıca YDÜ'ye ve YDÜ Hastanesi'ne uluslararası platformlarda verilen ödüllerin eğitim, sağlık ve turizm gibi pek çok alandaki işbirliklerinin kıtalara genişlemesine olanak yarattığını da söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.