İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Bonzai satışına 35 ay ceza!

Bonzai satışına 35 ay ceza!

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi mayıs ayında Değirmenlik bölgesinde bulunan bir alışveriş merkezinin park yerinde para karşılığı 10 paket yaklaşık 30 gram bonzaiyi satmak isterken suçüstü yakalanan Ümit Ay, Ömer Sezer, Mehmet Salih Karakeçi ve Kadir Cihan Cengiz hakkındaki kararını dün açıkladı.

Yayın Tarihi: 31/10/14 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Bonzai satışına 35 ay ceza!
A- A A+

Abbas ELMAS

Mahkeme "Uyuşturucu ithal ve tasarruf" suçundan itham edilen 4 sanığı suçlu bularak toplam 35 ay hapislik cezasına mahkûm etti.

Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay'dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararını Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanıkların uyuşturucu suçunu geçtiğimiz mayıs ayında işlediğini anlattı. Mağusa'dan teslim aldıkları 30 gram Bonzai türü uyuşturucu maddeyi, yoğun bir telefon trafiği ile organize ettikten sonra Değirmenlik bölgesinde bulunan bir alışveriş merkezinin park yerinde satmaya çalışmak isterken görevli polis ekipleri tarafından yakalandıklarını söyledi.

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanıklara ceza takdir ederken suçun işleniş şekli, sanıkların kişisel durumunun dikkate alındığını, sanıkların işlemiş olduğu "Uyuşturucu ithal ve tasarruf" suçlarının oldukça ciddi ve toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu kaydetti. Esendağlı, bu tür suçların yaygınlaşarak, gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini vurguladı. Sanık Ümit Ay'ın geçmiş yıllarda ithal ettiği uyuşturucu suçlarından 2006 ve 2007 yılında 9 ay, 2012 yılında 1 yıl hapislik cezası aldığına dikkat çeken Melek Esendağlı, sanığın 27 Eylül 2013 yılında şartlı tahliyeden serbest bırakıldığını söyledi. Esendağlı, sanığın geçmiş cezalardan ders almadığını ve aynı suçu tekrar işlediğini sanığa ceza takdir ederken bunların göz önünde bulundurulduğunu belirtti.

Lefkoşa Ağır Ceza'da Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı tarafından okunan kararda sanıkların suça katılma, dâhil olması, satma ve aracı olarak suç ortağı olduklarını söyledi. Sanıklar aleyhine ceza takdir ederken en uygun cezanın hürriyeti bağlayıcı ceza olduğunu kaydeden Melek Esendağlı mahkeme heyetinin sanık Ümit Ay, Ömer Sezer, Mehmet Salih Karakeçi ve Kadir Cihan Cengiz'i toplam 35 ay hapis cezasına mahkûm ettiğini duyurdu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.