İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Uluslararası hukuka saygı gösterilmesi durumunda masaya dönülecek

Uluslararası hukuka saygı gösterilmesi durumunda masaya dönülecek

Kıbrıs Rum tarafının müzakere masasına geri dönmesi için, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Münhasır Ekonomik Bölgesindeki eylemleri sona ermesi ve uluslararası hukuka saygı gösterilmesinin şart olduğu açıklandı.

Yayın Tarihi: 31/10/14 08:12
okuma süresi: 3 dak.
Uluslararası hukuka saygı gösterilmesi durumunda masaya dönülecek
A- A A+

Güvenilir kaynaklardan ele edilen bilgilere göre, Kıbrıs'ın, Türkiye'nin eylemlerine son vermesi amacıyla diplomatik girişimlerine devam ettiği ve elinde birkaç yasal araç olduğu, bunları hala kullanma hakkını saklı tuttuğu belirtildi.

Bu arada Nikos Anastasiades'in geçenlerde Milano'da AB Dönem Başkanlığını yürüten İtalya tarafından verilen bir akşam yemeği sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin son derece yapıcı olduğu kaydedildi.

Aynı kaynaklara göre, Nikos Anastasiades gelecek günlerde ABD Başkan yardımcısı Joe Biden ile bir telefon görüşmesinde bulunması bekleniyor. Joe Biden, 20 Kasım'da Türkiye'yi ziyaret edecek. Anastasiades, Biden'dan Türkiye'nin Kıbrıs'ın MEB'indeki eylemlerine son vermesi için güçlü bir mesaj vermesini talep edecek.

Türkiye, son zamanlarda bir seyrüsefer teleks talimatı (NAVTEX) yayımlayarak denizcilere, Kıbrıs'ın güneyindeki bölgelerde, 20 Ekim-30 Aralık tarihleri arasında sismik araştırmalar yapacağından ihtiyatlı olunması tavsiyesinde bulunmuştu. NAVTEX 20 Ekim Pazartesi günü erken saatlerde yürürlüğe girdi.

Bunun ardından, Nikos Anastasiades'in, Türkiye'nin bu tutumu nedeniyle, federal bir çatı altında adayı yeniden birleştirmeyi amaçlayan BM gözetimindeki çözüm müzakerelerine katılmayı askıya alma kararı vermesine neden oldu.

Aynı kaynaklara göre, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, 7 Kasım'da adayı ziyaret edecek, ziyareti sırasında Başkanlık Sarayında Nikos Anastasiades'in başkanlığında yapılacak siyasi partilerin liderleri toplantısına katılacak. Samaras, büyük bir ihtimalle Temsilciler Meclis Genel Kuruluna da hitap edecek.

Kıbrıs hükümeti, Körfez ülkeleri ve Doğu Akdeniz'e yakın olan tüm ülkelerle bir ittifak ağı oluşturma yönünde bir politika takip ediyor.

Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır arasında 8 Kasım'da Kahire'de üçlü bir toplantı gerçekleşecek. Kaynaklara göre, toplantı, üç ülke arasında zaten mükemmel olan ilişkilerin daha da güçleneceği için çok önemli olduğu kayd edildi.

Anastasiades, gelecek haftalarda İsrail'e resmi bir ziyarete bulunacak. Bu arada, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman 5-6 Kasım tarihleri arasında Kıbrıs'ta temaslarda bulunacak.

Abu Dabi Veliaht Prensi'nin ise kasım ayında Kıbrıs'ta temaslarda bulunacağı açıklandı.

Anastasiades'in ise 27 Ocak 2015 tarihinde Bahreyn'i ziyaret edeceğini duyuruldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.