İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Bilgi ve tecrübenin birleşimi: "Kıbrıs'ta Sivil Katılım Eğitimi"

Bilgi ve tecrübenin birleşimi: “Kıbrıs’ta Sivil Katılım Eğitimi”

Sürdürülebilir Barış ve Demokratik Kalkınma Merkezi (SeeD), Güney Kıbrıs'ta bulunan Sivil Toplum Destek Merkezi (NGO Support Centre) ve Lefkoşa Üniversitesi (University of Nicosia) işbirliği ile Kıbrıs'ta ilk kez akredite edilmiş 'Sivil Katılım' kursu vermeye başladığını duyurdu. Yapılan açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 31/10/14 09:04
okuma süresi: 2 dak.
Bilgi ve tecrübenin birleşimi: “Kıbrıs’ta Sivil Katılım Eğitimi”
A- A A+

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı-İşbirliği ve Güven için Hareket (UNDP-ACT) tarafından desteklenen bu kurs,'Demokrasi için Kaynaklar' (Resources for Democracy) Projesi'nin bir parçası olup, hem yüz-yüze eğitim hem de internet üzerinden yapılacak olan 2 akademik kursu bünyesinde barındırmaktadır. Farklı konularda uzman, tanınmış akademisyenler tarafından verilecek olan 'Devlet, Sivil Toplum ve Demokrasi' konulu yüz-yüze eğitim 4 Ekim tarihinde başlamıştır. Lefkoşa'da ara bölgede bulunan Kıbrıs Toplum Medya Merkezi'nde (CCMC) düzenlenen bu eğitime her iki toplumdan öğrencilerin ve sivil toplum temsilcilerinin yanı sıra uluslarası öğrenciler de yoğun ilgi göstermiştir.

Bu kurs devlet ve sivil toplum arasındaki ilişkinin hayatlarımızı nasıl şekillendirdiğini incelerken, sivil katılımcılık, vatandaşlık ve devlet meşruiyeti konularının nasıl algılandığını irdelemektir. Eğitimi veren akademisyenlerin hem de katılımcıların çok yönlü oluşu, kişilerin tecrübelerini paylaşıp, bilgi alış-verişinde bulunmalarına ve mevcut görüşlerini yeniden düşünmelerine imkan sağlamaktadır.

Uzun vadede, Sivil Katılım konusunda bir akademik program oluşturmayı hedefleyen bu insiyatif, hem Kıbrıs'ta hem de Avrupa-Akdeniz bölgesinde bulunan öğrencilere ve sivil toplum temsilcilerine teorik anlayış ve pratik bilgi sağlayarak canlı bir sivil toplumun oluşmasına katkı koymayı amaçlamaktadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.