İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KTAMS, kaymakamlıklarda 2 saatlik grev yapıyor!

KTAMS, kaymakamlıklarda 2 saatlik grev yapıyor!

Kaymakamlıklarda görev yapan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) üyesi ilçe müfettişleri, iki saatlik grev yapıyor.

Yayın Tarihi: 31/10/14 10:38
okuma süresi: 2 dak.
KTAMS, kaymakamlıklarda 2 saatlik grev yapıyor!
A- A A+

KTAMS'tan alınan bilgiye göre, Gazimağusa Bucak Sorumluluğu'na Kaymakamlıkta hiç görev ifa etmeyen kişiler atandığı gerekçesiyle gidilen grev saat 09.00'da başladı.

Sendikamız, İçişleri Bakanlığı'nı Mağusa Kaymakamlığı bünyesindeki bucak sorumlusu mevkisine Kamu Hizmeti Komisyonu ile işbirliği yaparak KKTC Meclisinde şube amiri olarak görev yapmakta olan bir çalışanı nakil etmesini şiddetle kınıyor.

Bu atama hiçbir hakkaniyet, liyakat ve kıdem ölçütüne sığmayan garabet bir durumdur. Bu uygulama uzun yıllardan beri bu görevleri büyük bir özveri ve duyarlılık göstererek ifa eden ve yasaların emrettiği hizmet basamaklarını bilfiil çalışarak alanlarında uzmanlaşan Taşra Örgütü çalışanlarının da verimliliğini ve motivasyonunu düşürmektedir.

Bir tek gün bile Taşra Örgütü kadrolarında çalışmamış, bu alanda hiçbir tecrübe ve bilgisi bulunmayan bir çalışanın Bucak Sorumlusu olarak atanması sendikamız tarafından asla kabul edilebilir bir durum değildir. Örneğin; hayatında hiç harita görmemiş bu konuda hiçbir bilgisi olmayan kişilerin Tapu Dairesi Kaza Amirliğine veya muhasebe ve hesap dökümü bilmeyen birinin Vergi Dairesi Kaza Amirliğine atanması gibi.

Kamuda verimliliğin, kalitenin artırılması gerektiğini söyleyerek kamuda reform yapacağını iddia eden hükümetin bir kez daha görüyoruz ki söylemleri ile eylemleri örtüşmemektedir. Aksine bu yanlış uygulamaları ile kamudaki çalışma hayatını ve verimliliği olumsuz yönde etkilemektedir.

İçişleri Bakanlığının yapmış olduğu bu adaletsizlik ve yanlış uygulamaya onay vererek Kamu Hizmeti Komisyonu da ortak olmuştur.

Sendikamız kamuda verimlilik, adalet ve eşitlik adına bu tür uygulamalara karşı durarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadele edecektir.

Güven Bengihan
Genel Sekreter

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.