İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Yönlendirme ve İşaret Tasarımı Çalıştayı başlıyor

Yönlendirme ve İşaret Tasarımı Çalıştayı başlıyor

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından iki yıldır aralıksız gerçekleştirilen medya çalıştayı etkinliklerinin üçüncü yılı, 30 Ekim Perşembe günü Anton Lukash ve Mustafa Ersenal'in yürüttüğü "Filmde Görsel Efekt" çalıştayı ile başladı. Yoğun ve kaliteli bir çalıştay programı hazırlanan 3. Uluslararası Medya Çalıştayı'nın ikincisi de 3-5 Kasım tarihleri arasında "Yönlendirme ve İşaret Tasarımı Çalıştayı" başlığıyla yapılacak.

Yayın Tarihi: 31/10/14 11:28
okuma süresi: 3 dak.
Yönlendirme ve İşaret Tasarımı Çalıştayı başlıyor
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, YDÜ öğrencilerine alanında uzman kişilerin yönetimindeki çalıştaylarda uygulamalı çalışmalar yapabilme imkanı sağlayan medya çalıştayları ile, bugüne kadar Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo-TV ve Sinema ile Görsel İletişim ve Tasarım bölümlerine yönelik birçok etkinliğe imza atıldı. 3. Uluslararası Medya Çalıştayı'nın ikinci etkinliği ise Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek olan "Yönlendirme ve İşaret Tasarımı" başlığını taşıyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan YDÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu şunları söyledi: "Geniş bir yelpaze niteliğindeki alanları ile görsel iletişimin en az ilgi gören, ancak insanların günlük yaşamlarında en çok karşılaştıkları tasarım alanlarından birisi olan yönlendirme-bilgilendirme tasarımı ile 3. Uluslararası Medya Çalıştayı kapsamına aldık. Amacımız, öğrencilerimizin derslerde öğrenim gördükleri proje konularıyla ilgili olarak hayatın içinden gerçek projelerle pratik çözümleme yöntemlerini göstermektir. Aynı zamanda alanında uzman akademisyenleri ve profesyonelleri öğrencilerle buluşturmak hedeflenmiştir.

Doç. Dr. Gökçe K-Şekeroğlu, "Yönlendirme ve İşaret Tasarımı çalıştayına kendini bu alanda geliştirmek isteyen tüm öğrencileri ve tasarımcıları davet ediyoruz" diye ekledi.

Yönlendirme ve İşaret Tasarımı Çalıştayı'nı yürütecek olan YDÜ İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Fuat Boğaç Evren, çalıştayla ilgili; "Kökeni yüzyıllar öncesine dayanan yönlendirme-bilgilendirme tasarımı başlıklı çalıştayda yönlendirme tasarımını, yönlendirme tasarımının önemli bir parçası olan piktogramı ve bu alanda yapılmış önemli tasarımları konuşacağız. Sonrasında ise katılımcıların yarattığı tasarımlar, YDÜ İletişim Fakültesi binasının bir parçası olarak yerlerini alacaklar" dedi.

Katılımın herkese açık olduğu Yönlendirme ve İşaret Tasarımı Çalıştayı, 3 Kasım 2014 Pazartesi günü saat 10:00'da Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Grafik Laboratuvarı'nda başlayacak. Üç gün sürecek çalıştayın sonunda, katılımcıların ürettiği tasarımlar YDÜ İletişim Fakültesi'nin yönlendirme tasarımı olarak kullanılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.