İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Economist'ten Türkiye'ye Kıbrıs eleştirisi: AB rahatsız

Economist'ten Türkiye'ye Kıbrıs eleştirisi: AB rahatsız

Son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Economist dergisi, Türkiye'nin giderek Avrupa Birliği'nden uzaklaştığını yazdı.

Yayın Tarihi: 31/10/14 12:39
okuma süresi: 2 dak.
Economist'ten Türkiye'ye Kıbrıs eleştirisi: AB rahatsız
A- A A+

Ankara'nın Irak Şam İslam Devleti ile ilişkisinin Türkiye'nin küresel imajını zedelediğinin altını çizen dergi,hatırlatı.

Dergi, Danimarkalı siyasetçilerin Ankara'nın tutumundan rahatsız olduğunu ve Başbakan Helle Thorning-Schmidt dışındaki isimlerin, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine dair soru işaretleri taşıdığını yazdı.

Kıbrıs vurgusu

AKP hükümetinin doğu Akdeniz'e sismik araştırma gemisi Barbaros'u göndererek Kıbrıs Cumhuriyeti'ne ait bölgede petrol arama çalışmaları başlatmasının da AB'de rahatsızlık yarattığına vurgu yapan Economist'e göre, Ankara'nın Brüksel'le ilişkileri Gezi Parkı eylemleri sonrasında sarsılmıştı.

Yazı şu satırlarla devam etti: "Erdoğan ve yakın çevresine yönelik yolsuzluk soruşturmalarının iptal edilme çabaları, basının susturulması, internetin sansürlenmesi ve hukukçuların kümelenmesi, hepsi AB'nin Türkiye hakkındaki yıllık ilerleme raporunda söylendi."

Artan şüphe

Geçtiğimiz günlerde Financial Times'da yer alan IŞİD'in petrol satışına Türkiye'den aracıların da destek olduğu iddialarına da atıf yapan dergi yazıyı, AB'nin eski Ankara Büyükelçisi Marc Pierini'nin uyarılarıyla sonlandırıyor. Pierini'ye göre Türkiye IŞİD karşıtı koalisyona katılsa da Batı'da Ankara'ya karşı oluşan 'şüphe' artmaya devam ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.