İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

UBP Yukarı Bostancı'da toplantı düzenledi

UBP Yukarı Bostancı'da toplantı düzenledi

Anamuhalefet Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türkü'nün 1963-1974 yılları arasında yalvarmadığını, mücadele ettiğini, kendi kimliğini koruduğunu ve çalışıp çabalayıp bugünlere geldiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 31/10/14 18:02
okuma süresi: 6 dak.
UBP Yukarı Bostancı'da toplantı düzenledi
A- A A+

Özgürgün, "UBP bu toprakları vatan yapmış ve sonsuza kadar yaşatmak isteyenlerin partisi, mücadele edenlerin partisi olmuştur" dedi.

Ulusal Birlik Partisi Güzelyurt İlçe Başkanlığı dün akşam Yukarı Bostancı'da UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün de katılıp, konuşma yaptığı bir bilgilendirme ve sohbet toplantısı düzenledi.

UBP Basın Bürosu'ndan verilen bilgiye göre, toplantıda, UBP Güzelyurt İlçe Başkanı, Milletvekili Kemal Dürüst, Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli ile Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da hazır bulundu.

Özgürgün: "Eleştirdikleri ekonomik programı devraldılar"

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, toplantıda yaptığı konuşmada, Temmuz 2013 seçimlerinden sonra UBP'nin hükümetten gittiğini ve bir yılı aşkın bir süredir hükümeti izlediklerini söyledi. Hükümetin ikiyüzlü politika sergilediğini iddia eden Özgürgün, "UBP iktidarda iken çok eleştirildi. UBP'ye söylemediklerini bırakmadılar. Ama UBP iktidarda iken özellikle sizin bölgeye, çiftçiye, narenciyeciye, üretim kesimine büyük katkılar vermiştir" dedi.

Özgürgün, bugünkü hükümetin, muhalefetteyken çok ağır eleştirdiği, UBP'nin hazırladığı ekonomik programı devraldığını iddia ederek, "Bu programa Göç Yasası diyerek UBP'yi yerden yere vurmuşlardı. O günlerde CTP Genel Başkanı, bugünün Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu bu programı yırtarak, atmıştı. Meclis önünde sendikalarla eylemler yaparak, ortalığı kırıp dökmüşlerdi. Bugün Başbakan ve hükümette bunlar" dedi.

"Hala Sultan Koleji'ne de karşı çıkmışlardı"

Hüseyin Özgürgün, şöyle devam etti:

"Mademki bu yasa göç yasasıydı, hadi şimdi siz bu yasayı değiştiriniz, biz de size destek vereceğiz diyoruz. Hiçbir hareket yok. Çünkü biliyorlar ki maliyenin imkânları, o parasal durumu karşılayamayacak. UBP bu yasayı yaparken sevinerek yapmadı. Ama o gün iktidara gelmek için bizi yerden yere vuranlar, karalayanlar bugün iktidardadır. Biz de bu yasayı değiştirmelerine destek vereceğimizi söylüyoruz. Ama yapmıyorlar."

Başbakan Yorgancıoğlu ve partisinin Hala Sultan Koleji'nin yapımına da karşı çıktığını ancak iktidara geldiklerinde ise kolejin kurdelesini keserek, hizmete koyduğunu söyleyen Özgürgün, "Hala Sultan Camii'nin yapımına da karşı çıkmışlardı. Sonra Hala Sultan Camii'nin temellerini kendileri attılar" dedi.

"Eroğlu mutlaka aday olmalı ve kazanmalı"

Özgürgün, hükümetin diğer icraatlarını da eleştirerek, hükümetin bu kadar zaman hiçbir şey yapmadığını ileri sürdü.

Hükümetin "yalnızca üçlü kararname, atama ve yolsuzluklar yaptığını" iddia eden Özgürgün, "Bu gidişat sadece Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bir gidişattır" dedi.

Özgürgün, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine vurgu yaptı ve "Sayın Cumhurbaşkanımız Derviş Eroğlu bu seçimlerde mutlaka aday olmalı ve bu seçimi de mutlaka kazanmalıdır" ifadesini kullandı.

"Güzelyurt KKTC toprağıdır"

Bugün ülkede "çözüm olmazsa hiçbir şey olmaz" diyen bir zihniyetin olduğunu ifade eden Özgürgün, "Çözüm olmazsa hiçbir şey olmaz, çözümden başka yol yoktur, bu bölgeler zaten verilecektir" zihniyetinde olanların bugün iktidarda olduklarına işaret etti.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, "Ben bugün Bostancı'da Güzelyurt asla verilemez, Güzelyurt KKTC'nin toprağıdır ve UBP var olduğu sürece de öyle kalacaktır diyorum" dedi.

Rum tarafının, Lefke hariç Güzelyurt'un üst başını, Haspolat, Değirmenlik, Demirhan, Minareliköy, Balıkesir bölgelerini, Tuzla, Mutluyaka, Mormenekşe, Yeni Boğaziçi bölgelerini ve Avtepe'den buruna kadar olan bölgelerin hepsini istediklerini söyleyen Özgürgün, KKTC'nin toprağıyla, halkıyla bir bütün olduğunu vurguladı.

"UBP mücadele partisidir"

Kendisinin kararlılıkla buna sahip çıkılacağını söylediklerini ifade eden Hüseyin Özgürgün, CTP'nin hala daha çözümden bahsetmesini eleştirdi ve teslimiyetçi zihniyetin ülkeyi nereye götüreceğini sordu.

Kıbrıs Türkü'nün 1963-1974 yılları arasında yalvarmadığını, mücadele ettiğini, kendi kimliğini koruduğunu, çalışıp çabalayıp bu günlere geldiğini anlatan Özgürgün, "UBP bu toprakları vatan yapmış ve sonsuza kadar yaşatmak isteyenlerin partisi, mücadele edenlerin partisi olmuştur" dedi.

UBP'nin Rum'a teslim olmayan bir parti olduğunu ifade eden Özgürgün, "UBP iktidarda da muhalefette de bu mücadeleyi yapan partidir. UBP'nin düşünceleri nettir. Bu topraklarda var olmak, bu topraklardaki yaşamı ve ekonomimizi geliştirmeyi sağlamak için bir UBP vardır."

Dürüst: "Sıkıntıları iyi biliyoruz"

UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Kemal Dürüst de yaptığı konuşmada, bölgede olan sıkıntıları çok iyi bildiklerini belirtti.

Kemal Dürüst, iktidarda olan CTP'nin 15 ay'dan beri Güzelyurt bölgesine bir tek çivi bile çakmadığını ileri sürdü.

Dürüst, bölgenin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendilerine destek vereceğine inanç belirterek, "ne CTP, ne de DP, bu ülkeye artık hiçbir hizmet veremez. Biz bildiğimiz yolda, Anavatanımızla birlikte yürümeye devam edeceğiz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.