İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

"Araç Kayıt"ta sorun bitmiyor!

"Araç Kayıt"ta sorun bitmiyor!

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi'nde son zamanlarda yaşanan uzun kuyruklar ve çöken sistem nedeniyle sorunlar dinmiyor. Vatandaş ise tablo karşısında bir hayli öfkeli…

Yayın Tarihi: 01/11/14 12:53
okuma süresi: 5 dak.
"Araç Kayıt"ta sorun bitmiyor!
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Kıbrıs Postası'na konuşan vatandaş, yaşanan bu karmaşanın ve uzun kuyrukların sistemsizlikten ve düzensizlikten ileri geldiğini belirterek, günlerce daireye gelip gittiklerini, fakat yaşanan arızalar ve yoğunluktan işlemlerini bir türlü yapamadıklarını söylediler.

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi'ndeki yoğunluk haftalardır sürüyor.
Kayıttan düşen araçların aftan yararlanma süresi bitmesine rağmen yoğunluk azalmadı. Seyrüsefer yenilemesi gelen kişilerin da daireye akın etmesi uzun kuyruklar ve saatlerce süre beklemelere yol açtı. Tüm bunların yanı sıra bir de sistemde yaşanan arızalar, hem kuyrukları uzattı, hem de sinirleri gerdi.

Erdoğan Tekgül: "Karmaşa başladı"

"2 haftadır yoğunluk devam ediyor. 2-3 saattir işlemlerimizi yapmak için bekliyoruz. Bugün yetiştirip, yetiştiremeyeceğimiz muamma. Sabah sistem çöktü, insanlar numara bile alamadı ve karmaşa başladı."

Alev Çağdaşoğlu: "Cezaya gireceğiz"

"Saatlerdir sıramın gelmesini bekliyorum numara aldım, fakat biraz önce elektrikler gitti, sistem çöktü. 1 haftadır yoğunluk bugün olduğu şekilde devam ediyor ve benim 3'üncü gelişim, bunun yanında kardeşim geldi oda işlem yaptıramadı. Eğer bugünde işlemlerimi yapamazsam son gün olduğu için cezaya gireceğim."

Ahmet Şişik: "Sebep düzensizlik"

"Günlerdir dairede bu karmaşa devam ediyor. Bunun tek sebebi de düzensizliktir. Saatlerdir bekliyoruz fakat daha sıra bize gelmedi."

Ekrem Kabaali: "5'inci gelişim"

"Araç Kayıt Dairesine 5'inci gelişim, Pazartesi, Salı sistem çöktüğü için, Çarşamba ve Perşembe ise aldığım sıran numarasının zamanı saatlerce gelmediğinden ve işe dönmek zorunda kaldığımdan dolayı işlemlerimi tamamlayamadım. Bugün de işlemlerimi yapabileceğim muamma."

Kamuran Ender: "İşlemleri tamamlamam mucize olur"

"Sabahtan buyana beklemedeyim, öğlen olmasına rağmen önümde daha birçok insan var. Bugün bu işlemleri tamamlamam mucize olur. Ülkemizin her yerinde oluşan bu sistemsizlik hayat şartlarını bir hayli zorlaştırıyor."

İsmail Yılmaç: "80-100 kişi sıra bekliyor"

"Mağduriyetimiz büyük bir aydır her gün geliyoruz. Her gün karşılaştığımız manzara 80-100 kişi sıra bekliyor. Bugün son günümüz ve büyük ihtimalle yine işlemleri tamamlamayı yetiştiremeyip cezaya gireceğiz. Hükümetten ve yetkili bakanlıktan gecikme zammı almamaları için af bekliyoruz."

Mustafa Can: "Galerilere izni vermeli"

"Yaşanan bu karmaşa sadece kayıt dairesinin düzensizliğinden ve adsl sorunundan kaynaklanmıyor bunun yanında trafikteki araç sayısı nüfusu 3 katı bu yüzden daire yetersiz kalıyor. Bana göre devlet belli başlı yerlerde galerilere seyrüsefer çıkarma izni vermeli ve onlarda topladıkları parayı hazineye yatırmalı."

Gönül Akıner: "Ülkenin her yerinde düzen aynı"

"Bu benim seyrüseferi yenilemek için 4'üncü gelişim, gelip gitmekten sıkıldım, kalabalıktan ve sistemin durmadan çökmesinden dolayı işlem yaptıramıyorum. Ama bu ülkenin her yerinde düzen aynı, her yerde bir sistemsizlik sürüp gidiyor."

Suna Bahriyel: "Cezaya gireceğim"

"Devlet dairesinde karşılaştığımız bu manzara sistemsizliğin yarattığı düzensizlikten ileri geliyor. Ülkemizde maalesef ki her yer bu şekilde çalışıyor. Bugün benim yenilememim son günü eğer işlemlerimi tamamlayamazsam cezaya gireceğim"

Serhat Elcil: "Söyleyecek söz yok"

"Saatlerdir bekliyorum ve maalesef ümidimi kaybettim, öyle görünüyor ki numara sıram gelmeyecek. Devletin durumu görünen şu tablodan bile beli oluyor, söyleyecek söz yok."

Hasan Gürkut: "Devletin ayıbıdır"

"Her gün daire kalabalıktan yıkılıyor ve saatlerce burada bekliyoruz, fakat bir tuvalet bile yok. Yaşanan bu manzara maalesef ki devletin ayıbıdır"

Özkan Uzunsaf: "Çile çekiyoruz"

"Devlete para vermeye geliyoruz ama çektiğimiz çile cabası, üstelik birçok insan günlerce bu daireye para vermek için gelip gidiyor."

Ali Meriçoğlu: "İşlem yapamadım"

"5-6 kez işlemlerimi yapabilmek adına Araç Kayıt Dairesine gelmeme rağmen oluşan arızalar ve sıradan dolayı işlem yapamadım. En kısa zamanda çözüm bulunmalı."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.