İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Başbakan Yardımcılığı standartlara uyum çalışması başlattı

Başbakan Yardımcılığı standartlara uyum çalışması başlattı

Kıbrıs Türk Standartları Enstitüsü'nü hayata geçirme çalışmaları sürerken, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı; vatandaşa yönelik hizmetlerinin ve personelinin niteliklerinin standarda uyumunu sağlamak amacıyla eğitim çalışmaları düzenliyor.

Yayın Tarihi: 01/11/14 10:15
okuma süresi: 5 dak.
Başbakan Yardımcılığı standartlara uyum çalışması başlattı
A- A A+

"Kalite yönetimi ve vatandaş memnuniyeti" konulu 24 saatlik eğitimler, 1 Aralık'ta başlatılacak.

Başbakan Yardımcılığı Müsteşarlığı görevini yürüten Yrd. Doç. Dr. Hüda Hüdaverdi, Kıbrıs Türk ürünlerinin dünyaya ihracının önündeki en büyük engellerden olan standart sorununa çözüm getirecek Kıbrıs Türk Standartları Enstitüsü'nün yaşama geçmesinin, Kıbrıs'ta olası çözüme de hazırlık olacağını vurguladı.

Türk Ajansı Kıbrıs'a (TAK) açıklama yapan Hüdaverdi, KKTC'de Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) küçük bir modelini oluşturmak için TSE ile protokol imzaladıklarını ve Kıbrıs Türk Standartları Enstitüsü'nü (KTSE) yaşama geçirmek için çalıştıklarını söyledi.

KTSE çalışmalarını yürüten Ticaret Dairesi, Sanayi Odası, TSE Kıbrıs Temsilciliği ve hukukçulardan oluşan ekibin sorumluluğunu yürüttüğünü ifade eden Hüdaverdi, Meclis'e gönderilecek yasa çalışmasını sürdürdüklerini bildirdi.

"DÜNYANIN PARÇASI OLMAK İSTİYORSAK STANDARTLARA UYMAMIZ LAZIM"

Hüdaverdi, tüm bunlarla hedeflediklerinin, Kıbrıs Türk ürünlerinin yurt dışına satışında yaşanan sorunların başında gelen standart belgesi sorununu aşmak olduğunu belirterek, "Toplumda zaman zaman 'Türkiye bize kapılarını kapattı, bizi yeterince tanımıyor, az tanıyor' gibi spekülasyon konularının temelinde standartlar meselesi var. Eğer bugün üretim anlamında dünyaya açılmak, dünyanın bir parçası olmak istiyorsak, bizim de dünya standartlarına uymamız, dünyanın kabul ettiği standartlarda üretim yapmamız lazım. Dolayısıyla bu Standartlar Enstitüsü'ne ihtiyacımız var" diye konuştu.

Hüda Hüdaverdi, ikinci önemli faktörün ise, siyasi boyutta düşündükleri Kıbrıs'ta olası bir çözümde Kıbrıs Türk Standartları Enstitüsü'nün Kıbrıs Rum Standartlar Enstitüsü'yle eşit şartlarda, birlikte çalışmalar yapabilmesi olduğunu ifade etti.

Hüdaverdi, topluma bu mesajı verdiklerini, Standartlar Enstitüsü'nü, Kalibrasyon Merkezi'ni anlattıklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"ACABA BAKANLIK DÜNYA STANDARTLARINA UYGUN MU?"

"Bir taraftan da şunu düşündük: Biz bütün Kıbrıs'a standartları anlatmak için yola çıktık. Peki içinde bulunduğumuz bakanlık acaba dünya standartlarına uygun mu? Şu anda hizmet verdiğimiz vatandaş acaba dünya standartlarında hizmet alabiliyor mu?

Bunun için iki program ortaya koyduk. Biri, çalışanların yani memurun, müdürün, müsteşarın -her kim varsa bu bakanlığa bağlı bu arkadaşların- önce kendilerinin bireysel standartlara uymasını sağlayacağız.?İkincisinde de, bu toplamın getireceği güçle bakanlığın ISO standartlarını alacağız."

"TÜM BUNLAR 'SEN NE YAPTIN?' SORUSUNUN CEVABI"

Başbakan Yardımcılığı Müsteşarlığı görevini yürüten Hüdaverdi, hedeflerinin yıl sonuna kadar personelin standart eğitiminin ardından bakanlığın ISO belgesi alması olduğunu vurgulayarak, "Bu aynı zamanda umarım ve hayal ederim diğer bakanlıklara da örnek olur. Tüm bunlar 'Kıbrıs'ta standart diye anlatıyorsun ama sen kendin ne yaptın?' sorusunun cevabıdır" diye konuştu.

Hüdaverdi, vatandaşlara standartların önemini anlatabilmek için önce personelin ve bakanlığın bu nitelikleri taşıması gerektiğini söyledi.?Kalabalık bir bakanlık olan Başbakan Yardımcılığı'nda iki program yürütmek için gerekli anlaşmaları yaptıklarını, eğitimler ve hizmet alımlarına gidileceğini kaydeden Hüda Hüdaverdi, her birimden birer temsilci seçildiğini, koordinasyonu sağlayacak sorumlular belirlendiğini ve tüm personele yönelik eğitim programları hazırlandığını anlattı.

"KALİTE YÖNETİMİ VE VATANDAŞ MEMNUNİYETİ"

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı personeline yönelik 1 Aralık'ta başlayacak standartlar eğitiminin toplamda 24 saat süreceğini bildiren Hüdaverdi, eğitimlerin içeriğinde kalite yönetimi ve vatandaş memnuniyetinin yer alacağını açıkladı.

Hüdaverdi, Kıbrıs Türk Standartları Enstitüsü'yle Türk Standartları Enstitüsü'nün ise Ekonomi Bakanlığı bünyesinde, yan yana ofislerde çalışacağını ve KTSE'nin yapılan protokol ile TSE üzerinden Avrupa akreditasyonu almasının sağlanacağını söyledi.

Hüda Hüdaverdi, KTSE'yle ilgili yasanın üç ay içinde Meclis gündemine girmesini umduklarını da sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.