İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP: "Hayvancı ve üreticiler iflas noktasına getirildi"

BKP: "Hayvancı ve üreticiler iflas noktasına getirildi"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, hayvancı ve üreticilerin CTP-BG/DP-UG hükümetinin umursamazlığı nedeniyle iflas noktasına getirildiğine dikkat çekerek, "Tüccar ve imalatçıların, yani sermayenin bir dediğini ikiletmeyen CTP-BG/DP-UG hükümeti, hayvancı ve üreticiyi ise adeta cezalandırmaktadır" dedi.

Yayın Tarihi: 01/11/14 10:40
okuma süresi: 2 dak.
BKP: "Hayvancı ve üreticiler iflas noktasına getirildi"
A- A A+

Hükümetin süt paralarını ve diğer alacaklarını ödemediği için hayvancıların çek yasağına girmeye başladığını, hayvanlarına yedirecek yem ve bala alamadıklarını vurgulayan Korkmazhan, "Müdür ve müşavirlerine ayda 10 bin TL'yi bulan maaş ödemeleri yapmak ve milletvekili maaşlarına 500 TL artış için kaynak bulabilen hükümet, hayvancının üretim karşılığı hakkı olan alacakları için ise kaynak yok demektedir" dedi.

1 kilo portakal 30 kuruş

Narenciye üreticilerinin kaderlerine, narenciyenin ise dalında çürümeye terk edildiğini vurgulayan Abdullah Korkmazhan, "Bir fincan kahvenin 2 liraya satıldığı bir ortamda, 1 kilo portokal 30 kuruşa satılmaktadır. Bu üretimin bilinçli bir şekilde yok edilmesi politikasıdır" dedi.

CTP-BG/DP-UG hükümetinin hayvancı ve üreticilere düşman gözü ile bakıldığını ve önemsemediğini belirten Korkmazhan, ülkede çok zor şartlarda sürdürülen hayvancılık ve üretime destek olmak yerine köstek olduğunu vurguladı.

Hayvancı ve üreticilerin alacaklarının biran önce ödenmesi ve bundan sonraki ödemelerin de zamanında ve düzenli bir şekilde yapılması talebinde bulunan Abdullah Korkmazhan, üretim sektörünün geliştirilmesi için maddi ve manevi her türlü teşvik politikasının uygulanmasının şart olduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.