İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

KKTC tarım sektörüne büyük destek!

KKTC tarım sektörüne büyük destek!

Aspir bitkisi kullanım alanları ve faydalarıyla son yıllarda öne çıktı. Ercan Havalimanı İhalesini kazanan T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Direktörü Emrullah Turanlı da aspir bitkisinin önemine dikkat çekerek KKTC'ye tarım sektöründe büyük destek olma hazırlığında...

Yayın Tarihi: 01/11/14 13:38
okuma süresi: 4 dak.
KKTC tarım sektörüne büyük destek!
A- A A+

Emrullah Turanlı'ya ait E&T Tarım ve Hayvancılık Şirketi KKTC'de üretilecek olan Aspir bitkisinde ürün alımı garantisi veriyor. Türkiye'de aspirden yağ üretimi yapan şirket, KKTC'de de aspir üretiminin sağlanmasına kapı açıyor. KKTC'de üretilen aspir bitkisi Türkiye'ye ihraç edilecek ve fabrikada işlenecek.

Aspir bitkisinin Türkiye'de pazar sıkıntısının olmadığı ifade edilirken, başarılı iş adamı Emrullah Turanlı'nın Türkiye'de aspir ile ilgili 100 milyon dolar üzerinde yatırım yaptığı biliniyor. Ercan Havalimanı ihalesini alan Turanlı, yeni havaalanı projesinde öngörülen yenilikleri bürokratik engeller yüzünden hayata geçiremeyip zarara uğrasa da, buna rağmen KKTC'de tarım sektörüne alım garantisiyle destek olacak.

Geçtiğimiz günlerde aspir üretimi ile ilgili açıklama yapan Turanlı, "Kıbrıs çiftçisi kazanacak. Yatırımcı şirket de zarar etmeyecek" demişti.


ASPİR BİTKİSİ HAKKINDA...
Renkli çiçekleri gıda ve kumaş boyasında kullanılan Aspir, tohumlarında % 30-50 arasında yağ bulunan, Linoleik (Omega-6) ve Oleik (Omega-9, zeytin yağı kalitesinde) olmak üzere 2 ayrı tipi olan, yağı yemeklik olarak kaliteli, biodizel yapımında da kullanılabilen, küspesi hayvan yemi olarak değerlendirilen, kuraklığa dayanıklı, yazlık karakterde ve ortalama 110-140 gün arasında yetişebilen tek yıllık bir uzun gün yağ bitkisi.

Sağlıkta yeni mucize; "Aspir yağı"
Aspir yağlık bir ürün olduğu için, sanayide yağ elde etmek üzere değerlendiriliyor. Yağ elde edilmesinde, ayçiçeği işleyen tüm makineler aspir işlemeye de elverişli... Yağ alındıktan sonra geriye kalan küspe içerdiği % 22-24 protein nedeniyle iyi bir hayvan yemi olarak kullanılıyor.

ASPİR YAĞININ İÇERİĞİ VE ASPİR YAĞININ FAYDALARI

%100 doğal, %100 sağlıklıdır.

Anti-Oksidan etkiye sahiptir.

Kabızlığa karsı faydalıdır.

Vücutta biriken fazla yağları eritmeye,

Metabolizmayı hızlandırmaya,

Doğum sonrası çatlakları azaltmaya,

Cildi nemlendirme ve yenilemeye

Damar sertliğini önlemeye

Kolesterol ve yağ şekerini dengelemeye yardımcı olur.

Aspir Bitkisinin Faydaları

* Adet kanamalarını kolaylaştırır.
* Müshil etkisi ile kabızlığa karşı faydalıdır.
* Kolesterolü ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir.
* Başta prostat ve göğüs kanseri olmak üzere kansere karşı da koruyucudur.
* Vücutta biriken fazla yağı eriterek kilo vermeyi kolaylaştırdığı gibi yağ dokusunun enerjiye ve kas dokusuna dönüşmesine de katkıda bulunur.
* Ayrıca, kas dokusunu ve kütlesini koruyucu ve yaşlanmanın etkilerini azaltıcıdır.

Aspir Bitkisi, Tohumu ve Yağı Nasıl Kullanılır: Aspir tohumu ve çiçeği kurutulduktan sonra kaynatılarak kullanılır. Ayrıca, tohumlarından aspir yağı elde edilir. Aspir Yağı, romatizma olan bölgeye sürülürse romatizma ağrılarını hafifletir.

Aspir tohumu yağının zayıflamaya faydaları:

* Vücutta Biriken Fazla Yağları Eritir,
* Metabolizmayı Hızlandırır,
* Doğum Sonrası Çatlakları Azaltır,
* Cildi Nemlendirir ve Yeniler,
* Anti-Oksidant Etkiye Sahiptir,
* Damar Sertliğini Önler,
* Kabızlığa Karşı Faydalıdır,
* Kolestrol ve Yağ Şekerini Dengeler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.