İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özdenefe'den Özersay'a tepki: "Talihsiz ve gayri ciddi bir açıklama"

Özdenefe'den Özersay'a tepki: "Talihsiz ve gayri ciddi bir açıklama"

CTP-BG Milletvekili Fazilet Özdenefe, Genç TV'de katıldığı Atıf Müezzinler'in sunduğu Sabah Sabah programında Kudret Özersay'ın Maraş ile iligili açıklamalarını eleştirerek, "Tamamen seçimlere yönelik, bencilce ve olumsuz sonuçlarını düşünmeden yapılan açıklamalar" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 03/11/14 11:40
okuma süresi: 2 dak.
Özdenefe'den Özersay'a tepki: "Talihsiz ve gayri ciddi bir açıklama"
A- A A+

Hasan YIKICI

Özdenefe, Özersay'ın, Maraş'ın KKTC kurumlarının kontrolünde Rumlara verilmesi yönünde yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Özersay'ın Kıbrıs Türk yönetimi altında Maraş'ın eski sahiplerine verilmesi önerisini değerlendiren Özdenefe; "Bu açıklamaları talihsiz ve gayri ciddi buldum. Bu güne kadar tüm kararlarda Maraş'ın iadesinin BM gözetimibde olacağı vardır. Şu anda Kıbrıs Rum yönetiminin masadan 'benim egemenlik haklarım ihlal ediliyor' diyerek gitmesi ve bunun üzerine bu açıklamaların yapılması talihsizdir. Maraş'ın güvenliğini Mağusa Belediyesi mi sağlayacak?" dedi.

Bilindiği gibi Özersay geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Maraş'ın Kıbrıs Türk yönetimi altında açılarak eski mal sahiplerine bazı şartlara bağlı olarak maliadesi yapılabileceğini, bu şekilde hem Gazimağusa, hem de genel olarak KKTC ekonomisinde bir canlanma elde edilebileceğini söylemişti.

"Böyle bir iddiayı ortaya koymak karşı tarafı tahrik etmektir" diyen Özdenefe, "bu öneri mümkün olmayan ve gayri ciddi bir açıklamadır" dedi.

Eroğlu'nun da açıklamalarına gönderme yapan Özdenefe, "Masa'da konuşulan konular değil bunlar. Kendi halkınıza böyle bir kötülüğü nasıl yaparsınız?" diye sitem etti.

Özdenefe, "Kıbrıs meselesinde kritik günlerden geçiyoruz ve üzülerek gözlemliyorum ki bu açıklamalar tamamen seçimlere yönelik, bencilce ve olumsuz etkilerini düşünmeden yapılan açıklalardır.

Özersay'ın Maraş önerisini yer aldığı haber için tıklayınız>>>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.