İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Hayvanları Koruma Derneği YDÜ Hayvan Hastanesi'nin önemini vurguladı

Hayvanları Koruma Derneği YDÜ Hayvan Hastanesi'nin önemini vurguladı

Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği açılışı 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı'nda yapılan YDÜ Hayvan Hastanesi'ni ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 19/11/14 13:03
okuma süresi: 6 dak.
Hayvanları Koruma Derneği YDÜ Hayvan Hastanesi'nin önemini vurguladı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tomris Güven, yönetim kurulu ile dernek üyelerinin YDÜ Hayvan Hastanesi'ni ziyaret ettiği belirtildi. Dernek başkan, yönetim kurulu ve üyelerinin YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, YDÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer M. Esendal ve Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene, hastane ve öğretim üyeleri tarafından karşılanarak YDÜ, Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesi hakkında bilgi aldıkları bildirildi.

Ergene: Sosyal sorumluluk projeleri önde gelen hedeflerimizdendir...

Ziyarette laboratuvarlar, acil müdahale servisleri, teşhis tanı merkezleri, ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri ve tedavi üniteleri gibi birimler hakkında detaylı bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene'nin "veteriner fakültemizin açıldığı günden bu yana sosyal sorumluluk projelerine büyük önem vererek pek çok faaliyet gerçekleştirdik. Hayvan hastanemizin açılması ile birlikte bu alandaki sosyal sorumluluk projelerimiz de ivme kazandıracağız" diye konuştuğu belirtildi.

Dr. Suat İ. Günsel toplum sağlığına yatırım ve katkı yapmaya devam ediyor...

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'in sağlığın bütün alanlarında ülkeyi kucaklayabilmek amacı ile Hayvan Hastanesi'ne can verdiğini vurgulayan Ergene "Kurucu Rektörümüz Dr. Suat İ. Günsel gerek insan gerekse de hayvan sağlığı alanlarında ihtiyaç duyulan bütün hizmetlerin ülkemizde alınabilmesi amacı ile toplum sağlığına yatırım ve katkı yapmaya devam ediyor" dedi.

Teşhis ve tedaviye yönelik hizmetleri son teknoloji ile güncel bilgi kullanarak aynı çatı altında sunuyoruz...

Hastanede dört ayrı muayene odası olduğunu, bu muayene odalarının tümünde otomatik muayene masaları, hasta başı monitörü, göz, kulak muayenesi, ateş ölçümü, tansiyon , kalp ve nabız ölçümlerinin tümünün yapılabildiğini belirten Ergene, hasta girişinden itibaren, hastaya ilişkin tüm bilgiler, görüntülemeler, tahliller, teşhis ve tanıların bilgisayar sistemi ile tüm birimlerde takip edilebildiğini söyledi.

Hayvan Hastanesi laboratuvarımız bütün veterinerlerin hizmetinde...

YDÜ Hayvan Hastanesi'nin çok güçlü bir altyapıya sahip tam teşekküllü olduğuna dikkat çeken Ergene "laboratuvarımız bütün veteriner hekimlerimizin kullanımına açık ve hizmetindedir" diye konuştu.

Dr. Sayıner: Bütün hastalıklara tanı koyabilecek kabiliyetteyiz...

Laboratuvar sorumlu hekimi Dr. Serkan Sayıner de yaptığı konuşmasında laboratuvarın hemen hemen bütün hastalıklara tanı koyabileceğini vurgulayarak tam kan sayımı, hematoloji gibi alanlarda 48 farklı analizin çok hızlı bir şekilde yapılabildiğine dikkat çekti. Sayıner ayrıca laboratuvarda floresan mikroskop ile de 50'ye yakın hastalığın teşhisinin yapılabildiğini söyledi.

Tomris Güven: Hayvanlarımızın sağlığı garanti altında...

Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tomris Güven de ziyarette yaptığı konuşmada, bugüne kadar dernekleri vasıtasıyla hayvan sağlığına yaptıkları önemli katkılardan ötürü YDÜ'ye teşekkür ederek, böylesine güzel, yetkin ve büyük imkanlara sahip olan hastaneyi Kuzey Kıbrıs'a kazandırdıkları için başta Dr. Suat Günsel olmak üzere üniversite yetkililerine teşekkür etti. Tomris Güven ayrıca YDÜ Hayvan hastanesi ile ülkedeki hayvan sağlığının da garanti altına alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek var olan iş birliklerinin daha da gelişerek topluma büyük faydalar sağlayacağna inanç belirtti. Güven son olarak YDÜ Hayvan Hastanesi ile işbirliği protokolü yapmak istediklerini de söyledi.

Dr. Hüda Hüdaoğlu: Hastane Tüm Veteriner Hekimlere Rehber Olmalı...

Ziyarette yer alan veteriner hekim Hüda Hüdaoğlu ise, YDÜ Hayvan Hastanesi'nin tahmin ettiğinden çok daha iyi bir hastane olduğunu ve bu hastanenin, Kıbrıs'ta bulunan veteriner hekimlerin hizmet kalitesini on basamak ileri götüreceğine inandığını belirterek, hastanenin tüm veteriner hekimlere rehber olması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Esendal: Çifliklere de hizmet verilecek...

YDÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Memduh Esendal ise bu hastaneyle teşhis ve tedavide yapılabilecek tüm uygulamaların hayat bulduğunu, altyapı, ekipman ve öğretim üyesi kadrosuyla en komplike vakalara bile müdahale edebileceklerini söyledi. Esendal hastanede, pet hayvanlarının teşhis, tanı ve tedavilerinin yanı sıra çiftlik hayvanlarına da gereken bütün hizmetlerin verildiğinin altını çizdi. Esendal ayrıca her zaman hayvanların hastaneye gelemeyebileceğini bu durumlarda hizmetin çiftliklerde verileceğini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.