İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Öztoprak: "DAÜ Senatosu'nun saygınlığı iade edildi"

Öztoprak: "DAÜ Senatosu'nun saygınlığı iade edildi"

DAÜ Eski Rektörü Abdullah Öztoprak, Yüksek İdare Mahkemesi'nin, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu'nun Senato'nun önerisi olmadan rektör atama yetkisi olmadığı yönündeki kararının ardından ilk açıklamayı Kıbrıs Postası'na yaptı. Öztoprak, "Mahkeme, DAÜ Senatosu'nun saygınlığını iade etti" dedi.

Yayın Tarihi: 19/11/14 14:08
okuma süresi: 1 dak.
Öztoprak: "DAÜ Senatosu'nun saygınlığı iade edildi"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Yüksek İdare Mahkemesi, DAÜ'de Vakıf Yöneticiler Kurulu'nun (VYK) rektör atama yetkisi bulunmadığına hükmetti. Mahkeme, rektör atama yetkisinin DAÜ Senatosu'nda olduğuna karar verdi. Bu kararla, DAÜ VYK tarafından Rektör Vekilliğine atanan Prof. Dr. Necdet Osam'ın rektör vekilliği düştü.

"Karar, DAÜ iradesine uygun"

Yüksek İdare Mahkemesi'nin bu kararının ardından Kıbrıs Postası'na konuşan DAÜ Eski Rektörü Abdullah Öztoprak, "Karar, DAÜ'nün iradesine uygun bir karar. Mahkeme Senato'nun saygınlığını iade etti. Bundan sonra Senato'nun önerisi olmadan rektör atanamayacak. Bundan sonra ne olacak, hukukçularımızla oturup değerlendireceğiz. Şu anda okulda rektör olmasa da Rektörlük var, işler aksamaz" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.