İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Bakan Dinçyürek, Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile görüştü

Bakan Dinçyürek, Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile görüştü

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek adadaki doğal kaynaklar konusunda Kıbrıs Türkler olarak son derece katı ve tutarlı bir yapı içerisinde olduklarını belirterek, "Mevcut haklarımızdan vazgeçme gibi bir durum sözkonusu olamaz" dedi.

Yayın Tarihi: 20/11/14 16:00
okuma süresi: 3 dak.
Bakan Dinçyürek, Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile görüştü
A- A A+

Dinçyürek, resmi temaslar için gittiği Ankara'da Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme öncesi konuşan Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bakan Dinçyürek'e görevinde başarılar dilerken,her zaman için KKTC'nin güven ve istikrarını kendi güven ve istikrarı gibi gördüklerinisöyledi.

KKTC ile ilişkilerinin hem stratejik ve işbirliği içerisinde devam ettiğini vurgulayan Güllüce, Bakanlığının çalışma alanları hakkında bilgiler verdi.

İki ülke arasında daha önceden atık yönetimi,evsel atıkların değerlendirilmesi,hava kirliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları gibi başlıkları içeren bir çerçeve anlaşması hazırlandığını ifade eden Bakan Güllüce,bu çalışmaları hızlandırmak için çaba göstereceklerini ifade etti.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek de konuşmasında Kıbrıs Türk halkının sevgi ve saygılarını getirdiğini belirterek KKTC'nin ve Türkiye'nin ayrılmaz bir bütünün parçaları olduğunu ifade etti.

Bugüne kadar Bakanlıklar arasında yapılan işbirliklerinin bir yerlere gelinmesinde önemli rol oynadığını söyleyen Dinçyürek, bu işbriliklerini daha da ileriye taşıyabilme adına Ankara'da bulunduklarını belirtti.

Dinçyürek şöyle devam etti:

"Çevrenin evrensel bir sorumluluktur. Bütün dünyaya gelecek nesillerimize olan bir sorumluluğudur.Sadece üşke ya da il sınırlarıyla ilintili değildir.Çevre bir global konudur. Bunun için her zaman işbirliği çalışmalarına büyük önem veriyorum. Sizlerin dün olduğu gibi bugün de her konuda bizlere destek olacağınızın bilincindeyiz.Bundan sonra atacağımız adımlar konusunda şimdiden teşekkür ederim"

Bakan Dinçyürek Ada çevresinde devam eden Doğalgaz çalışmaları ile ilgili sorulan bir soruya verdiği yanıtta ise, doğal kaynakların Uluslararası bütün anlaşamalarda refarans olduğu gibi Kıbrıs'ta yaşayan tüm insanların ortak kaynağı olduğunu ve herhangi birkişi ya da kurumun tekelinde olmadığını söyledi.

Dinçyürek şunları söyledi:

"En az Güney Kıbrıs Rum Yönetimi kadar KKTC'nin ve burada yaşayan insanların da bu doğalkaynaklar üzerinde hakları vardır.Nasılki Rumlar haklarını başka şirketlere devrederek aramaçalışması yapabiliyorsa KKTC de mevcut var olan kaynaklardan yararlanması ve araştırma yaptırıp kullanımına zemin sağlamak adına çalışmalar yapmasına hakkı vardır.Bu haklarımız konusunda son derece katı ve tutarlı bir yapı içerisindeyiz.Mevcut haklarımızdan vazgeçme ya da bu durumun sulandırılması gibi bir durum söz konusu değildir.Kıbrıs'ın etrafında olan doğal kaynaklardan bütün vatandaşlarımız ve KKTC hak sahibidir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.