İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Uyguroğlu: "DAÜ'de rektör hemen atanmalıdır!"

Uyguroğlu: "DAÜ'de rektör hemen atanmalıdır!"

DAÜ için Toparlanıyoruz İnisiyatifi adına Mustafa K. Uyguroğlu, yaptığı açıklamada DAÜ'de rektörün hemen atanması gerektiğini kaydetti. İşte açıklama:<br />

Yayın Tarihi: 21/11/14 07:47
okuma süresi: 3 dak.
Uyguroğlu: "DAÜ'de rektör hemen atanmalıdır!"
A- A A+

VYK'nın, DAÜ Senatosu'nun önerdiği aday yerine başka birisini rektör vekili atama kararı Yüksek İdare Mahkemesi (YİM) tarafından Senato önerisi olmaması nedeniyle durduruldu.

VYK, yaptığı hatadan dönüp, Senato'nun önerdiği adayı Rektör olarak atayıp hukuk çizgisine geri döneceğine, üniversitedeki günlük işleri rektör yardımcıları ile yürüteceğini açıkladı.

Herşeyden önce rektör yardımcılarının durumu hukuka uygun mudur? Hayır! DAÜ Kuruluş Yasasının 8.(3) maddesi, rektör yardımcılarının, rektörün önerisi ile VYK tarafından atanacağını belirtmektedir. YİM, VYK'nın rektör vekili ataması ile kararının yürütmesini durdurmuştur. Bu durumda rektör vekilinin kendisine yardımcı olarak önerdiği kişilerin de görevlerini sürdürüp ita yetkisi kullanmaları, rektörlük adına açıklama yapmaları hukuken sakattır.

Eğer VYK en kısa zamanda rektör atamazsa

  • Üniversite Yönetim Kurulu, rektörün çağrısı ve başkanlığında toplanabildiğinden, Üniversite Yönetim Kurulu toplanamayacaktır.
  • Senato, rektör veya rektör vekilinin çağrısı ile olağan toplantı yapabilmekte ve yasanın 15. Maddesindeki belirtilen görevlerini icra edebilmektedir. Bu makam boş olduğu için Senato ancak üyesi sayısının en az 1/3'üne karşılık gelen senato üyesinin imzasıyla, en yaşlı üyenin başkanlığında yalnızca bir tek gündem maddesi için toplanabilecektir.
  • Mezun olacak öğrencilere diploma verilemeyecektir.
  • Rektörün önerisi olamayacağı için süresi dolan Dekan ve Müdürlerin ataması yapılamayacaktır.
  • Rektörün önerisi olamayacağı için öğretim üyelerinin yükseltilmesi yapılamayacaktır.
  • Bölüm Başkanları atanamayacaktır.
  • ...

Kısaca, DAÜ, hukuksuz olarak rektör yardımcı görevini sürdüren kişiler ile yürütülemez.

Üniversitenin icra organı olan Rektörlük makamına, Senato'nun önerisi ışığında süratle atama yapılmalı ve DAÜ'nün daha fazla kaosa sürüklenmesinin önüne geçilmelidir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.