İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kanatlı: "Anayasa Mahkemesi'ne havale edilsin"

Kanatlı: "Anayasa Mahkemesi'ne havale edilsin"

YKP Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı, Askeri Mahkeme'de süren "vicdani ret" davasının Anayasa Mahkemesi'ne havalesini istedi. Savcılık konuyu araştırması için duruşmayı 27 Kasım Perşembe gününe erteledi.

Yayın Tarihi: 22/11/14 10:50
okuma süresi: 4 dak.
Kanatlı: "Anayasa Mahkemesi'ne havale edilsin"
A- A A+
Murat Kanatlı, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, Haluk Selam Tufanlı'nın vicdani ret davasının 11 Aralık'ta karara bağlanacağını belirterek, çok kaygılı olduklarını, Tufanlı'nın hüküm giyerek mahkûm edileceğinden endişe duyduklarını söyledi.

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

2009 yılında seferberliğe gitmediği gerekçesiyle Askeri Mahkeme'de yargılanan, Şubat ayında çarptırıldığı para cezasını ödemeyerek 10 gün hapis yatan, istinaf başvurusu reddedilen ve 2010-2011 tarihleri arasında seferberliğe gitmediği gerekçesiyle Askeri Mahkeme'de yargılanan YKP Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı'nındavası geçtiğimiz gün görüşüldü. Kanatlı'nın avukatı davanın Anayasa Mahkemesine havalesini istedi. Savcılık konuyu araştırması için duruşmayı27 Kasım Perşembegününe erteledi.

Kanatlı: "Kaygılıyız Tufanlı mahkum edilecek"

Kıbrıs Postası'na değerlendirmelerde bulunan Murat Kanatlı, Anayasa Mahkemesi'nin bağımsız olduğu gerekçesiyle davanın Anayasa Mahkemesi'ne havalesini istediklerini söyledi. Kanatlı, Haluk Selam Tufanlı'nın vicdani ret davasının ise 11 Aralık'ta karara bağlanacağını belirterek, çok kaygılı olduklarını, Tufanlı'nın hüküm giyerek mahkum edileceğinden endişe duyduklarını söyledi.

"Sorumluluk Meclis'te"

Kanatlı, "Askeri Savcı, ne yasa koyucunun bu konudaki tavrını dinliyor ne de, bu konu ile ilgili ortada şüphe var, şüphe sanık lehine kullanılır ilkesini dikkate alıyor, illa bizi yargılayacak ve mahkum edecek... Anayasa Mahkemesi mahkum olmamız halinde din vicdan ve inanç özgürlüğü çerçevesinde AİHM'deki 9. maddenin ihlal edilmiş olabileceğini söyledi yani 'gidin AİHM'de kazanın' dedi ama Savcı için, yasa koyucu kimi üyeler yani vekiller için dert değil, Türkiye bir kez daha AİHM'de mahkum olsun..."dedi. Murat Kanatlı, çok gereksiz tartışmalar yapıldığını belirterek, bu noktadan sonra sorumluluğun Meclis'te olduğunu belirtti.

"11 Aralık'ta mahkeme önünde hazır olacağız"

Kanatlı, 11 Aralık'ta Haluk Tufanlı için karara bağlanacak olan davada mahkeme önünde hazır olacaklarını söyleyerek, eylem için hazırlıklara başladıklarını ifade etti. Kanatlı, 10 ayda hiçbir ilerleme sağlanılmadığını, süreci yakından takip ettiklerini dile getirdi. Kanatlı, Brüksel'e ve Strasburg'a giden milletvekillerini uyardıklarını söyleyerek, "AP gidip şov yapma yeri değildir. AP'ye gidip şov yapıyorlar, Brüksel'e gezi düzenliyorlar" dedi.

"Buzdağının altını da görmeliyiz"

Kanatlı, açıklamasında, seferberlik yasasında "yurttaşların silâh altına alınması işlem ve hizmetlerinin tümü personel seferberliğidir."denildiğine dikkat çekerek, "eğer sivilleşmeye, demokratikleşmeye dair mücadele veriyorsak? "vicdani ret haktır"diyorsak, ses çıkaralım, takipte olalım, sorun yalnız geçici 10. maddeyi kaldırmak, polisi sivile bağlamak değildir, buzdağının altını da görmek, bunun için de mücadele etmek önemlidir..." ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.