İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Green Flipper Anaokulu: "Mutlu çocuklar, mutlu yetişkinler yaratır"

Green Flipper Anaokulu: "Mutlu çocuklar, mutlu yetişkinler yaratır"

Green Flipper Kreş Anaokulu ve Etüt Merkezi, "Mutlu çocuklar, mutlu yetişkinler yaratır" sloganıyla yola çıkarak, çocukların toplumda başarılı ve duyarlı bireyler olarak yetiştiriyor.

Yayın Tarihi: 22/11/14 10:55
okuma süresi: 5 dak.
Green Flipper Anaokulu: "Mutlu çocuklar, mutlu yetişkinler yaratır"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Her yaş grubuna göre düzenlenmiş ayrı sınıfları olan Green Flipper Kreş Anaokulu, içerisinde yer alan uyku ve bebek odası, televizyon alanı, sanat atölyesi, sinema, oyun ve tiyatro salonu, çocuk havuzu, hayvanat, sebze ve kış bahçesi ile çocukların güzel zamanlar geçirmesini sağlıyor. Ayrı ayrı odalarda değişik aktivitelere katılan ve oyunlar oynayan çocuklar oluşturulan bu sıcak ortamda eğlenirken yüzlerindeki gülümsemeden ne kadar mutlu oldukları anlaşılıyor.

Çocukları geleceğe hazırlıyor

Haftanın 6 günü Cumartesi de dahil olmak üzere çocukların eğitimleri açısından özveri ile çalışan Green Flipper Kreş Anaokulu ve Etüt Merkezi Direktörü Birgül Kılıç yönetiminde değişik dallarda uzman olan öğretmenleri ile çocukları geleceğe hazırlıyor.

Özgüveni yüksek çocuklar yetiştiriliyor

Temel amacı mutlu, özgüveni yüksek ve öğrenmeye karşı hevesli çocuklar yetiştirmek olan okulda, birçok sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenerek çocuklar hedeflere göre yetiştiriliyor. Hedefler doğrultusunda, Piskolojik Danışman, düzenli olarak çocukların gelişimlerini gözlemleyerek, onlar için hazırladığı gözlem dosyasını ailelerine bildiriyor. Bunun yanında zaman zaman aile toplantıları düzenleyen Green Flipper, çocuk gelişimi ile ilgili seminerlere de yer veriyor. İngilizce öğretmeni Şeniz Ercüment'le 2 yaşından başlayacak şekilde her gün 'ESL pre schol learning methods' tekniği ile çocuklara İngilizce eğitimi sunan okul, haftada 2 gün sosyal ve duygusal gelişimi destekleyici etkinlikler olan 'yaratıcı dram', 'kukla' ve 'tiyatro' eğitimi de veriyor. Çocukların en çok eğlendiği ders saatlerinden biri olan müzik ve dans dersi ise haftanın 2 günü Müzik öğretmeni Serap Özakan ile çocuklara sunuluyor. Tüm bunların yanında Beden Eğitimi öğretmeni Cemile Aktanlı ile güzel saatler geçiren çocuklar, seramik atölyesinde gerçekleştirilen seramik ve kil çalışmaları sayesinde sanat adına alt yapı hazırlayan etüt merkezinin kalitesini ortaya koyuyor.

"Çocuklara hakkını savunmayı öğretiyorlar"

Green Flipper'ın sınıf öğretmenleri Damla Aktaşlı, Pembe Akça, Güllü Çetinkaya ve Emine Cemker özverileriyle çocuklara kendi haklarını savunmayı, diğer çocukların haklarına saygı göstermeyi ve daha birçok eğitimi veriyor. Çocukların, yaşayarak öğrenme yoluyla var olan yeteneklerini ortaya çıkarmayı hedefleyen Green Flipper sınıf öğretmenleri, çocukların iletişim, problem çözme ve işbirliği duygusunu kazanmaları içinde gün boyu gerekli çalışma ve etkinlikleri yapıyor. Hedeflenenler saymakla bitmiyor. Toplum ve çevre temalı farkındalıkları öğretmenleri tarafından geliştirilerek topluma duyarlı bireyler haline getirilen çocuklar, sorumluluk bilincini kazanma ve geliştirmek için eğitim görüyor. Özel yaratıcılık dersleriyle de yaratıcı bireyler olma yolunda adımlarını atan çocuklara, hayvan sevgisi de aşılanıyor. Tüm bunların yanında ana dili etkili ve doğru kullanma yolunda da gerekli adımları atıyor.

4 yaş grubu çocukların En çok hangi oyunu seversiniz? sorumuza cevabı:

Türkay: "Meyve oyuncakları"

"En çok meyve oyuncakları ile oynamayı seviyorum. Oynarken kendimi mutlu hissediyorum."

Demir: "Tüfek oyunu"

"Müzik aletlerini çalmayı ve tüfek oyunu oynamayı seviyorum. Bu oyunları oynadığım zaman çok sevinirim."

Ezel: "Arabalar"

"Arabalarla oynamayı çok seviyorum. Çünkü Mr. Paund'da güzel arabalar var ve oradan araba alıyoruz."

Defne: "Evcilik"

"Arkadaşlarımla evcilik oyunu oynamaktan çok mutlu oluyorum. Evcilik oynarken anne olmayı seviyorum"

Azra: "Saklanbaç"

"Ben en çok saklambaç oynamayı seviyorum. Bazen annemle evde saklambaç oynuyoruz. Babam sayıyor bizde annemle saklanıyoruz."

Yiğit: "Yumuşak oyuncaklar"

"Yumuşak oyuncaklarla oynamayı seviyorum, çünkü sert oyuncaklar ayağımıza çarpar ve sakatlanabiliriz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.