İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Çalışanlar kazandı, çadır söküldü

Çalışanlar kazandı, çadır söküldü

Eski KTHY çalışanlarının 118 gün önce kurduğu eylem çadırı başbakanla varılan mutabakatın ardından dün CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk ve 69 KTHY çalışanı tarafından yıkıldı.

Yayın Tarihi: 22/11/14 10:58
okuma süresi: 3 dak.
Çalışanlar kazandı, çadır söküldü
A- A A+

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, 69 KTHY çalışanını barışçıl, olgun ve sakin bir eylem yaptıkları için kutladı. Açlık grevinin kendilerini yakan bir grev olduğunu belirten Erk, açlık grevinin ne demek olduğunu bilen bir parti olduklarını vurguladı.

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Eski KTHY çalışanlarının 118 günlük eylemi dün sona erdi. 118 günlük eylem içerisinde 18 kişinin yaptığı açlık greviyle hak arayan KTHY çalışanları mücadelelerini kazandı. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile mutabakata varan KTHY çalışanları dün CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk 118 gün önce kurdukları eylem çadırını yıkarak eylemlerini sonlandırdılar.

Yücelen: "Haklı davamızı kazandık"

KTHY mağdurları sözcüsü Osman Yücelen, haklı oldukları davayı kazandıklarını belirterek, "118 günlük bir mücadelenin sonucunu Salı günü Sayın Başbakan'ın istediğimiz sonucu yazılı ve imzalı olarak taahhüt etmesiyle önce açlık grevimizi sonlandırdık. Daha sonra da CTP Genel Sekreteri Kutlay Erkle temaslarımızı sürdürdük ve çadırımızın da arkadaşlarla konuşup anlaşarak kaldırdık ve eylemimizi askıya aldık" şeklinde konuştu.

Erk: "Çadırı ve pankartları birlikte kaldırıyoruz"

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, konu kendilerine ilk geldiği zaman değerlendirdiklerini ve yasal olarak da baktıklarında 69 çalışanın aynı şekilde diğer KTHY çalışanları gibi özelleştirme yasasından yararlanmaları gerektiğine inandıklarını söyleyerek, " Parti görüşü ve Parti yönetim kurulu olarak da bunun savunduk ve bu görüş üzerinde destek verdik. Hükümetle paylaştık ve Sayın Başbakan'da bu konu üzerinde ciddi incelemeler yaptı. Sonuç olarak da aynı noktada buluştuk. 118 günlük eylem süresi zarfında 69 arkadaşımızı barışçıl, olgun ve sakin bir eylem yaptıkları için de kutluyorum. Parasızlığa, açlığa ve provokasyonlara tahammül eden bu arkadaşları kutluyorum. Açlık grevi bizi yakan bir grev oldu, çünkü açlık grevinin ne demek olduğunu bilen bir partiyiz, açlık grevlerini bu ülkede partililerimiz yaptı. Ülkemiz için iyi bir sonuç oldu ve Sayın Başbakan bu konuda önemli bir irade koydu ve önemli bir çalışma yaptı. Biz bu sonucu CTP'ye mal etmek istemiyoruz bu sonuç 69 KTHY çalışanına ait bir sonuçtur, biz onların hak ettiğini yerine getirmekte destek verdik. Ocak içerisinde hayırlısıyla işlerine dönebileceklerini ve geçirdikleri bu dönem içerisinde ailelerine ve kendilerine yaşadıkları sıkıntıları anladığımızı duyurmak istiyorum. Sonuç itibariyle buradaki çadırı ve pankartları birlikte kaldırıyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.