İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Özyiğit: "Renkleri farklı, icraatları aynı"

Özyiğit: "renkleri farklı, icraatları aynı"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Hükümet oldukları dönemlerdeki icraatlarına bakıldığı zaman, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) ile Ulusal Birlik Partisi (UBP) arasında belirgin bir fark olmadığını belirterek, "Renkleri farklı, hükümetteki icraatları aynı" dedi.

Yayın Tarihi: 22/11/14 11:49
okuma süresi: 6 dak.
Özyiğit: "renkleri farklı, icraatları aynı"
A- A A+

Özyiğit, "CTP ile UBP ekonomik paketin uygulanması, Göç Yasası'nın kaldırılmaması, İlahiyat Kolejine sahip çıkılması, polisin sivil otoriteye bağlanmaması, çalışanların haklarının gasp edilmesi, üçlü kararnamelerle müşavir ordusu yaratılması, partizanca işe alımlar yapılması, üreticilerin kaderine terk edilmesi, hayatın pahalılaştırılması, yandaşlara rant sağlanması ve yapılan usulsüzlüklerden hesap sorulmaması konularında birbirinden hiç de farklı davranmamaktadırlar" dedi.

"Göç Yasası…"

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, CTP ile UBP'nin hükümetteki en büyük benzerliğinin dayatma paket ve buna bağlı yasaları uygulamadaki ısrarları olduğunu belirtti. Bu yasaların başında 'Göç Yasası'nın geldiğini belirten Özyiğit, "Göç Yasası UBP döneminde geçti, muhalefette karşı çıkan CTP ile DP de hükümete gelince tıpkı UBP gibi kaldırmamak için mazeret üretiyor" dedi.

"KTHY'yi CTP ile UBP birlikte batırdı"

KTHY'nin batmasından ve çalışanların mağdur olmasından CTP, UBP ve DP'nin sorumlu olduğunu belirten Özyiğit, "KTHY, CTP döneminde 5 yılda milyonlarca dolar zarara uğratıldı, UBP döneminde ise bilerek kapatıldı. İşin gerçeği KTHY'nin kapatılmasında, hem CTP'nin, hem de UBP'nin suçlu olduklarıdır" dedi.

Meclis'te KTHY'nin kapatılmasının araştırılması amacıyla kurulan Komite'nin de görevini yapmadığını belirten Özyiğit, CTP, UBP ve DP'nin, gerçeklerin ortaya çıkmaması için anlaşmışçasına Komite çalışmalarını ileriye götürmediklerini açıkladı.

"Verilen söz intibaklarla ilgili olmalıydı"

Özyiğit, Başbakan Yorgancıoğlu'nun eski KTHY çalışanlarını devlete alacağına dair söz verdiğini, ancak bunun eksik olduğunu belirterek, esas verilmesi gereken sözün, çalışanların intibak, maaş ve özlük hakları ile ilgili olması gerektiğini, ancak Başbakan'ın bunu yapmadığını belirtti. TDP olarak Özelleştirme Yasası kapsamında işe alınan KTHY çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Meclis'e öneri sunduklarını ve bunun takipçisi olmaya devam edeceklerini belirten Özyiğit, söz verilen kişilerin de çalışma yılları dikkate alınarak haklarının verilmesi gerektiğini kaydetti.

"Partizanlıkta yarışıyorlar"

TDP Genel Başkanı Özyiğit, CTP ile UBP'nin benzeştikleri bir diğer noktanın da partizanca istihdam ve atamalar olduğunu söyledi.

Ülkede müşavir ordusu yaratılmasında UBP'nin öncü olduğunu, ancak CTP'nin de bu konuda UBP'yi yakalamak için yarıştığını kaydeden Özyiğit, CTP-DP Hükümet programında '3'lü kararnameler kaldırılacak' yazmasına rağmen, 15 ayda 50'den fazla atama yapıldığını, bunun da CTP'nin samimiyetsizliğinin göstergesi olduğunu belirtti.

"Pervasızlık"

Cemal Özyiğit, muhalefette olduğu dönemde sınavsız-münhalsiz işe alımlardan şikayet eden CTP'nin Hükümete gelince aynen UBP gibi davrandığını belirterek, Kıb Tek'e sınavsız-münhalsiz yapılan istihdamları örnek gösterdi.

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk'in 'Kıb Tek'e 2009 yılında mağdur olan CTP'lileri aldık' söylemini de değerlendiren Özyiğit, "Sizin UBP'den ne farkınız kaldı. Bu kadar saygısızlık, pervasızlık olmaz" dedi. Özyiğit, gerçekten ihtiyaç varsa bu sayının belirlenip, münhal ilan edilerek, objektif kriterler içeren sınavla yapılması gerektiğini kaydetti.

"Polisin sivile bağlanmasında samimi değiller"

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 29 Ekim törenleri sırasında pankart açılmasına müdahale edilmezken, 15 Kasım törenlerinde pankart açmak isteyenlere polis tarafından müdahale edilmesini 'çifte standart' olarak niteledi. Yaşanan gelişmelerin Polisin sivile bağlanması gerekliliğini bir kez daha ortaya çıkardığını kaydeden Özyiğit, özellikle bu konuda topluma yıllardır sözü bulunan CTP'yi gerekli adımları atmamakla suçladı.

TDP olarak 3 yıl önce Polisin sivile bağlanması konusunda Meclis'e öneri sunduklarını, ancak diğer partilerin buna yanaşmadığını belirten Özyiğit, Polisin sivil otoriteye bağlanmasının CTP-DP Hükümet Programında da yer aldığını anımsattı ve "Bu konuda niye adım atmıyorsunuz. Çoğunluk da sizde, biz de destek olmaya hazırız. Gerçekten samimi iseniz getirin yasayı oylayalım. Hükümetteki CTP bu konuda gerekli adımları atmazsa ne zaman atacak" diye konuştu.

"Milletvekilliği transferi yasaklanmalı"

TDP Başkanı Özyiğit, Siyasi Partiler Yasası ile Seçim ve Halk Oylaması yasalarında değişiklik yapılmasının şart olduğunu vurguladı. TDP olarak bu konularda net bir duruşları olduğunu ve atılacak olumlu adımları desteklemeye hazır olduklarını belirten Özyiğit, milletvekili transferlerini 'rezillik' olarak niteledi ve bu konuda yasal düzenlemenin biran önce yapılmasının şart olduğunu kaydetti. Tek bölge, tek liste ile seçimlere girilmesi yönünde görüşleri olduğunu belirten Özyiğit, "Bölgecilik ortadan kalkmalı. Bir bölgede 3-5 kişiye çıkar sağlanarak seçim kazanmanın dönemi artık son bulmalı" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.