İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Öğretmenler Günü dolayısıyla mesajlar yayımlanıyor

Öğretmenler Günü dolayısıyla mesajlar yayımlanıyor

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesajlar yayımlanıyor.

Yayın Tarihi: 23/11/14 13:52
okuma süresi: 3 dak.
Öğretmenler Günü dolayısıyla mesajlar yayımlanıyor
A- A A+

SERDAROĞLU

Kıbrıs Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Ümit Serdaroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki öğretmenlerin, öğrencilerini milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini ve vatanını seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan milli, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirme bilincinde olduğunu kaydetti.

Serdaroğlu, 24 Kasım'ın tüm öğretmenin şeref günü olduğunu, Atatürk'e saygıyı yenileme ve onun yüceliğini anma günü olduğunu da ifade etti.

İŞCAN

Atatürkçü Yaşam Derneği Genel Başkanı Ahmet İşcan da, Atatürk'ün icraatları hakkında bilgiler vererek, Atatürk'ün önemine işaret etti.

İşcan özetle şunları dile getirdi:
"Ülkemiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde geleceğimiz olan yeni kuşağı Cumhuriyetin özverili öğretmen ve eğiticileri yetiştirecektir. Yeni kuşak öğretmenlerin yapıtı olacaktır. Atamızın dediği gibi "Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir." Onlar ki bir toplumu gerçek ulus durumuna getirirler. Türk ulusu elbette dünyanın beğenilerine yaraşıklık kazanmış bir topluluktur. Ancak onu yaraşık olduğu onur aşamasına eriştirecek öğretmenlerimizdir.

Ancak son günlerde eğitim ve öğretim kurumlarımızda çeşitli sıkıntıların yaşandığını gözlemlemekteyiz. Bizlere göre varolan sıkıntı ve sorunların aşılabilmesinin tek yolu okullarımızdaki öğretmenlerimize ve okul idarecilerimize güvenmeye devam etmekten geçer.

Bu duygu ve düşüncelerle de öğretmenlerimize diyoruz ki, Değerli Öğretmenlerimiz Ulus, Ülke, Genç Cumhuriyetimiz sizlerden yüksek hizmet beklemektedir. Hiçbir zaman hatırlarınızdan çıkmasın ki, Atatürk'ün dediği gibi Cumhuriyet sizden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" kuşaklar ister. 24 Kasım öğretmenler günü tüm öğretmenlerimize kutlu olsun."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.