İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Cumhurbaşkanı Eroğlu Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Cumhurbaşkanı Eroğlu Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yok edilmek istenen bir toplum noktasından öğretmenlerin de büyük katkılarıyla devlet sahibi bir halk konumuna geldiklerini kaydetti ve Kıbrıs Türk öğretmeninin verilen mücadeleyi, gelinen noktanın önemini, en iyi ve doğru bir şekilde değerlendirebilecek, değerini bilebilecek donamıma ve tarihsel bilince sahip olduğunu vurguladı..

Yayın Tarihi: 23/11/14 16:12
okuma süresi: 3 dak.
Cumhurbaşkanı Eroğlu Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı
A- A A+

Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Eroğlu tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Mesajında öğretmenlerin bir ülkenin, bir halkın, en önemli işlev yerine getiren bireyleri olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Hepimiz hayata dair pek çok şeyi, bizi mesleğimize veya yaptığımız işe götüren birçok bilgiyi, dersi çok değerli öğretmenlerimizden aldık. Onlardan vefayı, sevgi, saygı, dostluğu, vatanın, özgürlüğün kıymetini öğrendik" dedi.

Öğretmenlerin, bir toplumu bilgi ve deneyimle bir sanatkar ustalığıyla işleyen, ona değer katan, onun kültür, eğitim seviyesinin gelişmesinde belirlenmesinde etkin rol oynayan kişiler olduğunu dile getiren Eroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Çağdaş değerlere bağlı ilerici, atılımcı öğretmenlerin de büyük katkılarıyladır ki, yok edilmek istenen bir toplum noktasından devlet sahibi bir halk konumuna geldik. Kıbrıs Türk Öğretmeni verilen mücadeleyi, gelinen noktanın önemini,en iyi ve doğru bir şekilde değerlendirebilecek, değerini bilebilecek donamıma ve tarihsel bilince sahiptir.

Günümüzde tüm Devletlerin, halkların sorunları vardır. Bizim de elbette toplum olarak sıkıntılarımız vardır. Ancak şu bilinmelidir ki sorunlarımızdan hiç biri çözülemez, aşılamaz değildir. Önemli olan, yapılması gereken, demokratik düzen içerisinde, halk iradesini hakim kılarak, tüm değerlerimizi en verimli şekilde kullanarak, konularımızın tartışılması ve sorunlarımızın aşılmasıdır. Hiç kimse devletin geleceğinden, Kıbrıs Türk Halkı'nın bugünkünden de daha aydınlık, daha refah günleri göreceğinden kuşku duymamalıdır. Hiç birimiz, hiç bir kuruluşumuz, halkımızın özgürlüğünü, güvenliğini tehlikeye sokacak hareketlere başvurmamalıdır. El-ele gönül gönüle olmalıyız. Atatürkçülüğü rehber etmeye devam ederek, çağdaş düşüncelerden feyiz alarak yarınları daha mutlu kılmalıyız.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'Millet Mektepleri Başöğretmenlik' unvanının verilmesi dolayısı ile idrak edilen ' Öğretmenler Günü'nde' tüm öğretmenlerimizi yürekten kutluyor, sağlık diliyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyorum".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.